Antrenorul german Christoph Daum (62 de ani) a sosit azi la București și va fi numit în cursul zilei de joi noul selecționer al naționalei României, anunță Digi Sport.

El îi va lua locul lui Anghel Iordănescu, cel care i-a condus pe tricolori la turneul final din Franța, acolo unde România a fost eliminată încă din grupe, după 1-2 cu Franța, 1-1 cu Elveția și 0-1 cu Albania.

Daum a câștigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992 și Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, titlul cu Beșiktaș, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994, două titluri consecutive cu Fenerbahce 2004, 2005, precum și eventul cu Austria Viena în 2003.

”România este o țară fanatică din punct de vedere fotbalistic. Seamănă, poate, cu Turcia, ați văzut ce nebunie este acum în Islanda. Fotbalul este foarte important în multe țări, este sportul numărul unu în lume, nu știu care este locul României în clasamentul mondial, dar cred că este în primele 25 echipe din lume”, a spus Christoph Daum, pentru Digi Sport.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews