Păcăleala pusă la cale de suporterii dinamoviști, prin care i-au făcut pe rivalii de la Steaua să afișeze mesajul "Doar Dinamo București" pe Arena Națională la meciul cu Manchester City din Liga Campionilor, a uimit presa internațională, care a scris despre una dintre cele mai mari farse din istorie.

 "Fanii Stelei au fost victimele uneia dintre cele mai mari farse din istorie", a titrat joe.co.uk.

Gazzetta dello Sport a scris despre "o adevărată insultă pentru suporterii Stelei, într-o seară și mai amară după cele cinci goluri marcate de Manchester City: a fost cea mai grea înfrângere din istoria clubului român".

"Oficialilor de la Steaua li s-au înroșit fețele după farsa organizată de suporterii rivalilor de la Dinamo, care au sabotat coregrafia dinaintea meciului cu Manchester City. Seara a mers din rău în mai rău pentru Steaua, care a suferit cea mai grea înfrângere pe teren propriu din istorie", a arătat The Guardian.

"Fanii Stelei au fost 'trolați' perfect de rivalii de la Dinamo înaintea meciului cu Manchester City", a tritrat Fox Sports. "Steaua București a fost plesnită peste față de Manchester City, pierzând cu 5-0 în fața propriilor suporteri. Sergio Aguero a ratat două penaltiuri, dar tot a marcat trei goluri. Asta nu a fost suficient de jenant. Rivalii de a Dinamo s-au asigurat că umilința începe dinaintea fluierului de start al meciului", a continuat sursa citată.

"Pentru cine nu știe, farsa pusă în scenă de Dinamo este echivalentă cu o acțiune similară a celor de la Manchester United pe Etihad în ziua în care vine FC Barcelona", a scris Metro.

Formația FC Steaua București a fost învinsă, marți seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (2-0), de echipa engleză Manchester City, în prima manșă a play-off-ului Ligii Campionilor, într-un meci la care Sergio Aguero a ratat două penaltiuri și a marcat de trei ori.

La începutul jocului, suporterii steliști au primit veste și au format o coregrafie pusă la cale de fanii dinamoviști, pe toată tribuna a doua fiind scris mesajul: "Doar Dinamo București". În minutul 10, fanii au fost rugați de crainicul stadionului să dea jos vestele.

"Ce Dinamo București? Au venit unii din Elveția sau din Olanda că fac ei gratuit coregrafie și le-am zis: «Faceți bă». Acum vezi Doamne mare șmecherie. Eu le-am zis că nu dau niciun ban și au zis «Bine domne, facem pe gratis». «Bine mă, faceți pe gratis». Cred ei că mă interesează pe mine șmecheria lor", a explicat Becali după meci cum au fost pusă în pactică farsa.

O fasă asemănătoare a fost făcută, în 2004, de fanii echipei Universității Yale, care i-au "convins" pe rivalii de la Harvard să afișeze "We Suck" la meciul de fotbal american dintre cele două colegii.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews