După decesul lui Daniel Prodan, în Consiliul Județean Satu Mare s-a discutat propunerea ca stadionul Olimpiei să fie redenumit după numele fostului jucător.

Consilierii au fost de acord, cu excepția lui Kereskenyi Dandor de la UDMR, care consideră că Prodan nu a fost un fotbalist chiar atât de talentat încât să merite această onoare.

„L-am cunoscut personal pe Daniel Prodan și nu era un fotbalist atât de mare cum am auzit chiar aici. Era un fotbalist care a jucat cum a putut. În ceea ce privește capacitățile sale morale și intelectuale, despre asta am putea vorbi foarte mult. Nu cred că ar trebui să inițiem un cult unui nepotrivit", a susținut Kereskenyi Dandor, potrivit TV1 Satu Mare.

El a fost contrazis de un alt consilier, care a vorbit despre ce a reprezentat Prodan pentru Satu Mare și despre investițiile pe care le-a făcut el în tinerii jucători.

„Nu voi fi de acord cu ceea ce spune legat de Daniel Prodan. A fost un fotbalist care ne-a și reprezentat cu cinste, a și făcut invetiție în fotbal, în pepinieră, legată de a crește tineri, de a-i pregăti", a declarat Adrian Ștef.

În iunie 2001, Didi Prodan a mers la meciul România-Ungaria, îmbrăcat într-un costum popular românesc. Meciul s-a terminat cu scor 2-0, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2002.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews