ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a declarat că cel mai târziu, pe 21 martie, Arena Națională ar putea fi redeschisă.

În urma întâlnirii pe care Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal și Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, au avut-o cu Răzvan Sava, s-a găsit o variantă ca ”Arena Națională” să fie redeschisă.

”Am depus la ministerul Dezvoltării expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasă B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu”, a spus Răzvan Sava.

”Îi solicit public domnului Dâncu să grăbească procedurile la ministerul Dezvoltării să elibereze acel agrement. Am depus expertiza la data de 19 februarie. Teoretic, cel mai târziu, la data de 19 martie am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Cel mai târziu, pe data de 21 martie am putea deschide stadionului. În cazul în care ministerul Dezvoltării nu eliberează agrementul, voi găsi o altă soluție pentru a redeschide stadionul”, a mai declarat primarul interimar.

În aceste condiții, amicalul România - Spania, programat la data de 27 martie, are șanse foarte mari de a se juca pe arena de cinci stele, dacă se va împlini promisiunea primarului interimar.

Arena Națională este închisă din toamna anului trecut, după tragedia din clubul Colectiv, atunci când s-a descoperit că stadionul, care a costat peste 200 de milioane de euro, nu are aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews