Lovitura de începere a derby-ului Dinamo - Steaua, încheiat cu victoria „câinilor” cu scorul de 4-1, în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii la fotbal, a fost dată de suporterul dinamovist Mircea Barbu, în vârstă de 88 de ani.

Acesta este nelipsit, de mai bine de șase decenii, de la meciurile dinamoviștilor, oficiale sau amicale, cu Steaua sau cu ocupanta ultimului loc în clasament.

El s-a aflat în tribunele stadionului din Ștefan cel Mare și la meciul care a consfințit câștigarea primului titlu din istoria clubului, în 1955, cu legendarul antrenor Angelo Niculescu pe banca dinamoviștilor. Acasă, pe un perete din sufragerie, stă dovada acestei fidelități unice: primul fular scos de FC Dinamo București în 1992.

„Dinamo este echipa cu care am crescut. Pe stadionul Dinamo (n.n. - tribuna 0, sectorul 5) am stat și la primul titlu de campioni, în 1955, cu Angelo Niculescu pe banca echipei. Am venit la meciuri indiferent de locul ocupat în clasament, pentru că dragostea pentru Dinamo nu are adversari. Să dea Dumnezeu să fim sănătoși, să sărbătorim împreună cu echipa câștigarea unui trofeu la finalul acestui sezon", a declarat Mircea Barbu pe pagina de Facebook a clubului din Ștefan cel Mare.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews