România, Bulgaria, Grecia și Serbia analizează o posibilă candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, a anunțat vineri premierul bulgar Boiko Borisov, citat de Reuters.

„Cred că merită să discutăm acest plan al lui Tsipras (premierul elen Alexis Tsipras), a declarat Borisov cu prilejul unei conferințe de presă din timpul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-Grecia-România-Serbia de la Varna.

Tsipras a spus că vor fi demarate consultări între cele patru țări privind posibilitatea de a deveni candidate la un eveniment sportiv major în următoarea perioadă de 10 ani.

„La fel ca Bulgaria și Italia, gazde ale Campionatului Mondial de volei masculin, cele patru țări - Serbia, Grecia, România și Bulgaria - pot să găzduiască CM 2030 de fotbal'', a spus Borisov.

Pentru CM 2030, Anglia și-a anunțat deja intenția de a întocmi un studiu de fezabilitate pentru o candidatură comună alături de Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor. Irlanda și-a manifestat de asemenea interesul de a se alătura acestei candidaturi.

În America de Sud, Argentina, Uruguay și Paraguay și-au anunțat deja intenția pentru o candidatură comună la CM 2030, an în care se va marca a 100-a aniversare de la prima Cupă Mondială care a avut loc în Uruguay (1930).

Marocul, după 5 candidaturi eșuate, ultima pentru CM 2026, se gândește la o nouă încercare în 2030, de data aceasta alături de Algeria și Tunisia.

Ediția 2026 a CM va fi organizată în comun de SUA, Mexic și Canada. Ediția din 2022 va fi găzduită de Qatar.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews