ACTUALIZARE 23:40  România nu a reușit să învingă nici pe Danemarca (scor 0-0), iar șansele de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia au scăzut dramatic. Cu 6 puncte obținute în 5 partide, tricolorii mai au șanse reduse și să prindă un eventual loc de baraj.

Deși confruntarea de azi, de la Cluj, contra nordicilor era una decisivă, Chiricheș&Co au arătat doar în puține momente că pot practica un fotbal ofensiv. A fost a patra partidă la rând fără gol marcat de România (trei dintre ele oficiale), iar obiectivul pare compromis.

Rusia e departe, chiar dacă Polonia și-a respectat statutul de mare favorită a grupei și a învins în Muntenegru (ocupanta locului secund în grupă înainte de meciurile din această etapă). Prima reprezentativă are de jucat împotriva primelor trei din grupă (Polonia, Danemarca și Muntenegru) doar în deplasare și în acest moment pare imposibil că putem să obținem punctele necesare obținerii locului secund
 
Știre inițială
 
România își joacă azi la Cluj-Napoca cu Danemarca ultima șansă pentru prezența la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia din 2018. Meciul va începe la ora 21:45 și va fi transmis de TVR 1.

"Tricolorii" pot reintra în cursa calificării cu o victorie. În caz contrar, șansele sunt minime chiar și la locul 2, cel care asigură loc de baraj. România este pe locul 4 în grupa E, la două puncte în spatele locului 2.

  • Contra danezilor România va juca partida cu numărul 677
  • România a jucat de nouă ori în istorie cu Danemarca. Bilanț: 4 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri
  • România nu a învins niciodată într-un meci disputat la Cluj-Napoca
  • Arbitrul meciului România - Danemarca va fi englezul Martin Atkinson

Echipele probabile:

România: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Toșca - Benzar, Răzvan Marin, Pintilii, Latovlevici - Stanciu - Chipciu, Keșeru
Antrenor: C. Daum

Danemarca: Schmeichel - Kjaer, Christensen, Vestergaard - Ankersen, Wass, Kvist, Durmisi - Eriksen - N. Jorgensen, Cornelius
Antrenor: A. Hareide

Meciurile din Grupa E de dumninică:

Armenia - Kazakhstan (19:00)
România - Danemarca (21:45)
Muntenegru - Polonia (21:45)

Clasament:
 
 
Următoarele meciuri:
 
10 iunie 2017: Kazahstan - Danemarca, Muntenegru - Armenia, Polonia - România
1 septembrie 2017: Kazahstan - Muntenegru, Danemarca - Polonia, România - Armenia
4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca, Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan
5 octombrie 2017: România - Kazahstan, Muntenegru - Danemarca, Armenia -Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia –Muntenegru


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews