Naționala României și-a aflat astăzi adversarele din Divizia C a Ligii Națiunilor, urmând a evolua în grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania.

Primul meci îl va juca pe teren propriu cu reprezentativa din Muntenegru. Partida se va juca însă fără spectatori, după ce UEFA a penalizat România în urma incidentelor din partida cu Grecia de acasă din 2015, din preliminariile CE 2016.

Programul meciurilor:

7 septembrie, ora 21:45
România - Muntenegru
Lituania - Serbia

10 septembrie, ora 21:45 
Serbia - România
Muntenegru - Lituania

11 octombrie, ora 21:45
Lituania - România
Muntenegru - Serbia

14 octombrie
Lituania - Muntenegru, ora 21:45
România - Serbia, ora 16:00

17 noiembrie
Serbia - Muntenegru, ora 16:00
România - Lituania, ora 21:45

20 noiembrie, ora 21:45
Serbia - Lituania
Muntenegru - România

Regulament

Primele clasate vor promova, iar ultimele vor retrograda. Câștigătoarele grupelor din Liga Națiunilor sau echipele clasate imediat în spate, care nu s-au calificat din grupele preliminare, vor susține două baraje. Din fiecare divizie a Ligii Națiunilor se va califica la EURO minimum o echipă.

Se va juca în sistem campionat, tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018. Dacă România câștigă grupa, atunci va promova în Divizia B pentru ediția următoare a Ligii Națiunilor și are asigurată prezența în Final Four pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din grupa preliminară.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews