Metrorex a anunțat, prin vocea ministrului Transporturilor, că linia de metrou ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni va fi gata cel mai devreme în vara anului 2021. Acestă linie era esențială pentru ca România să poată găzdui patru meciuri de la turneul final al Campionatului European din vara anului 2020.

"Nu cred că o să mai fim în situația de a mai putea organiza acest campionat european din 2020 dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Noi vorbim de reputația acestei țări. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Că promitem, oferim garanții nenumărate dar nu le respectăm", a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, la Digi 24.

Această linie de metrou nu este rentabilă, spun autoritățile, care cred că traficul de pasageri va fi foarte mic.

A doua problemă este legată de modernizarea a patru stadioane din București, pentru care nu exista o bugetare clară. Printre arenele din București care urmau să fie modernizate se aflau stadioanele Dinamo, Steaua și Rapid.

Meciurile de la CE 2020 urmau să aibă loc pe Arena Națională, închisă acum pentru că nu are aviz ISU. Pe Arena Națională urmau a se juca trei meciuri din faza grupelor și o optime de finală.