Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Olandei cu scorul de 3-0 (0-0), marți seara, pe Arena Națională din București, într-un meci amical.

Olanda, echipă care a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, s-a impus fără drept de apel, prin golurile marcate de Memphis Depay (47), Ryan Babel (56) și Luuk de Jong (81). Aceasta este prima înfrângere pentru selecționerul Cosmin Contra în patru meciuri.

Contra a făcut opt schimbări în ''unsprezecele'' de start față de jocul amical cu Turcia (2-0), de la Cluj-Napoca, iar înaintea primului fluier l-a pierdut pe fundașul Bălașa, accidentat la încălzire. 

Olanda a început mai bine, prima oportunitate a tricolorilor fiind un lob al lui Budescu (9) de la circa 40 de metri, pe lângă poartă. ''Portocala mecanică'' a replicat printr-o lovitură de cap a lui Ake, mingea fiind reținută de Pantilimon (13). 

Budescu l-a pus la încercare pe Cillessen (14), dar portarul Barcelonei a reținut balonul. 

Pantilimon a fost salvator în două rânduri la poarta cealaltă, la șuturile lui Proepper (17) și Babel (20). 

România a mai avut o șansă bună în prima repriză, dar Budescu (22) a tras la colțul scurt, Cillessen reținând cu greu. 

Olanda a deschis scorul chiar în debutul reprizei secunde, prin Depay (47), care a fructificat centrarea lui Berghuis. Același Depay a tras de la 18 metri, dar balonul s-a dus pe lângă poartă (54). În min. 56, Olanda și-a dublat avantajul, Babel marcând simplu din centrarea aceluiași Berghuis. 

România a avut ocazia de a reduce din diferență, dar Grozav (68) a șutat telefonat din poziție foarte bună și Cillessen a reținut. 

Andone nu a ajuns la o centrare în fața porții (76), iar apoi Ganea a tras puțin pe lângă buturile batave (77). Alibec a avut o acțiune frumoasă, dar șutul său cu boltă a căzut pe plasa porții adverse (79). 

Luuk de Jong a marcat al treilea gol al olandezilor (81), după o lovitură liberă executată de Berghuis, care a furnizat astfel al treilea ''assist'' în acest meci. 

Luuk de Jong a fost aproape de a realiza ''dubla'' în min. 88, când a scăpat singur cu Pantilimon, însă portarul nostru a deviat în corner. 

România a învins Olanda o singură dată în 14 meciuri directe, în 2007, la Constanța, în preliminariile EURO 2008 (1-0). Olanda a reușit marți seara a zecea victorie în fața tricolorilor. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews