ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Olandei cu scorul de 3-0 (0-0), marți seara, pe Arena Națională din București, într-un meci amical.

Olanda, echipă care a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, s-a impus fără drept de apel, prin golurile marcate de Memphis Depay (47), Ryan Babel (56) și Luuk de Jong (81). Aceasta este prima înfrângere pentru selecționerul Cosmin Contra în patru meciuri.

Contra a făcut opt schimbări în ''unsprezecele'' de start față de jocul amical cu Turcia (2-0), de la Cluj-Napoca, iar înaintea primului fluier l-a pierdut pe fundașul Bălașa, accidentat la încălzire. 

Olanda a început mai bine, prima oportunitate a tricolorilor fiind un lob al lui Budescu (9) de la circa 40 de metri, pe lângă poartă. ''Portocala mecanică'' a replicat printr-o lovitură de cap a lui Ake, mingea fiind reținută de Pantilimon (13). 

Budescu l-a pus la încercare pe Cillessen (14), dar portarul Barcelonei a reținut balonul. 

Pantilimon a fost salvator în două rânduri la poarta cealaltă, la șuturile lui Proepper (17) și Babel (20). 

România a mai avut o șansă bună în prima repriză, dar Budescu (22) a tras la colțul scurt, Cillessen reținând cu greu. 

Olanda a deschis scorul chiar în debutul reprizei secunde, prin Depay (47), care a fructificat centrarea lui Berghuis. Același Depay a tras de la 18 metri, dar balonul s-a dus pe lângă poartă (54). În min. 56, Olanda și-a dublat avantajul, Babel marcând simplu din centrarea aceluiași Berghuis. 

România a avut ocazia de a reduce din diferență, dar Grozav (68) a șutat telefonat din poziție foarte bună și Cillessen a reținut. 

Andone nu a ajuns la o centrare în fața porții (76), iar apoi Ganea a tras puțin pe lângă buturile batave (77). Alibec a avut o acțiune frumoasă, dar șutul său cu boltă a căzut pe plasa porții adverse (79). 

Luuk de Jong a marcat al treilea gol al olandezilor (81), după o lovitură liberă executată de Berghuis, care a furnizat astfel al treilea ''assist'' în acest meci. 

Luuk de Jong a fost aproape de a realiza ''dubla'' în min. 88, când a scăpat singur cu Pantilimon, însă portarul nostru a deviat în corner. 

România a învins Olanda o singură dată în 14 meciuri directe, în 2007, la Constanța, în preliminariile EURO 2008 (1-0). Olanda a reușit marți seara a zecea victorie în fața tricolorilor. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews