Pe vremuri erau în relații bune și sărbătoreau împreună victoriile echipei de fotbal Steaua București. De când Gigi Becali a fost condamnat de instanță și a intrat la închisoare, relația lui de amiciție cu Traian Băsescu s-a spulberat, iar cei doi au început să-și arunce unul altuia tot felul de acuze și de vorbe grele.

Ȋn acest context, este suprinzătoare declarația publică pe care o face astăzi fostul președinte al României, apărându-și, indirect, fostul prieten, în războiul pe care acesta îl duce cu MApN.    

„Greu de înțeles ce vor generalii”, scrie Băsescu, pe pagina sa de facebook. „Armata a declanșat un război crâncen în justiție cu Gigi Becali și echipa lui de fotbal. Obiectivul declarat fiind acela de a înființa o nouă echipă a armatei care să recupereze gloria din vremea CCA-ului lui Voinescu, Toma, Constantin, Apolzan, Sorin Avram, Pavlovici, Cacoveanu sau Creiniceanu și a Stelei lui Duckadam, Lăcătuș, Belodedici, Pițurcă, Boloni, Iovan, Bumbescu, Bălan, Majearu, Balint sau Iordănescu”, spune Traian Băsescu.
 
„Și care ar fi obiectivul? O nouă echipă departamentală? Asta nu se poate în fotbalul profesionist.

Cred cumva generalii că vor mai putea transfera fotbaliști prin încorporare sau dându-le grade militare la apelul de seară? Nici asta nu se mai poate.

Până una alta, ce au reușit generalii a fost să șteargă din fotbalul european numele respectat și de tradiție «Steaua București». Pentru isprava asta eu v-aș cam împuțina stelele de pe umeri domnilor generali.

Oare nu se găsește un om lucid (Șeful Statului Major al Armatei sau Ministrul Apărării) care să le spună generalilor roși de pasiunea reînființării unei echipe de fotbal că problemele lor sunt legate apărarea țării, de dotarea armatei, de situația trupelor din Afganistan, de situația de securitate din Marea Neagră sau de la frontiera de Nord și de Est?

Armata trebuie să înțeleagă faptul că fotbalul bugetar s-a încheiat și că fotbalul de performanță a devenit o afacere privată.

A… Nu vă place farfaraua Gigi Becali? Nici mie, dar asta este altă socoteală… până una alta, el finanțează echipa din banii lui și nu de la bugetul de stat”, spune Traian Băsescu.

„Farfara” înseamnă, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, „(peiorativ) flecar, palavragiu; persoană care duce vorba de colo-colo, care deformează conținutul spuselor cuiva și le transmite astfel altora”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews