Patrick Ekeng a decedat vineri seară, la doar 26 de ani, după ce  a căzut pe teren, fără să fie lovit, în timpul meciului Dinamo - Viitorul, în care jucase 7 minute.

Ekeng era un tip timid, iar cei de care era apropiat spun că era "mereu cu zâmbetul pe buze, avea acei ochi de om cu suflet bun și era puțin retras, cât să nu deranjeze", scrie Gsp.ro.

Camerunezul a lăsat în urmă o soție și o fiică de doi ani, Kim Anaia.

Pe 26 martie, de ziua lui, Ekeng își actualizase statusul în aplicația WhatsApp, iar privind înapoi cuvintele sunt impresionante:

"Mulțumesc, Doamne, pentru încă un an, dă-mi sănătate, tu cunoști dorințele inimii mele. Glorie lui Iisus".

 

 


Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat:

"Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani care s-a prăbușit pe terenul de sport. A fost adus la noi de o ambulanță fără manevre de resuscitare. A venit în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au durat o oră și 30 de minute. Din păcate, pacientul a decedat. Nu e prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport. Cauzele pot fi multiple. Ne pare rău că n-am putut face mai mult".

Suporterii dinamoviști s-au adunat aseară în fața Spitalului Floreasca și au aprins lumânări. Apoi, după aflarea veștii, peste o mie de fani s-au strâns pe gazon și au aprins lumânări cu numărul 14, cel care a aparținut lui Ekeng. Alături de fani au venit și jucătorii, Rednic și ceilalți oficiali ai echipei. Toți s-au strâns la mijlocul terenului, unde s-a și prăbușit Ekeng.

Vestiarul lui Dinamo este în stare de șoc după acest eveniment tragic. La scurt timp după ce au aflat ce s-a întâmplat cu coechipierul lor, fotbaliștii lui Rednic au reacționat pe rețelele de socializare.

"Fără Dumnezeu suntem nimic!", a fost reacția lui Steliano Filip, Ante Puljic a scris: "Odihnește-te în pace, prietene!", în timp ce Sergiu Hanca a postat pe contul său de socializare un chenar negru. 

 


CV Patrick Ekeng

26 de ani
Născut în Camerun
Mijlocaș - 1.80m, 71 kg
7 prezențe în prima reprezentativă a Camerunului
Echipe de club: Canon Yaounde, Le Mans, Rodez, Lausanne-Sport și Cordoba
11 meciuri are în acest sezon de Liga 1 la Dinamo

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.