Patrick Ekeng a decedat vineri seară, la doar 26 de ani, după ce  a căzut pe teren, fără să fie lovit, în timpul meciului Dinamo - Viitorul, în care jucase 7 minute.

Ekeng era un tip timid, iar cei de care era apropiat spun că era "mereu cu zâmbetul pe buze, avea acei ochi de om cu suflet bun și era puțin retras, cât să nu deranjeze", scrie Gsp.ro.

Camerunezul a lăsat în urmă o soție și o fiică de doi ani, Kim Anaia.

Pe 26 martie, de ziua lui, Ekeng își actualizase statusul în aplicația WhatsApp, iar privind înapoi cuvintele sunt impresionante:

"Mulțumesc, Doamne, pentru încă un an, dă-mi sănătate, tu cunoști dorințele inimii mele. Glorie lui Iisus".

 

 


Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat:

"Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani care s-a prăbușit pe terenul de sport. A fost adus la noi de o ambulanță fără manevre de resuscitare. A venit în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au durat o oră și 30 de minute. Din păcate, pacientul a decedat. Nu e prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport. Cauzele pot fi multiple. Ne pare rău că n-am putut face mai mult".

Suporterii dinamoviști s-au adunat aseară în fața Spitalului Floreasca și au aprins lumânări. Apoi, după aflarea veștii, peste o mie de fani s-au strâns pe gazon și au aprins lumânări cu numărul 14, cel care a aparținut lui Ekeng. Alături de fani au venit și jucătorii, Rednic și ceilalți oficiali ai echipei. Toți s-au strâns la mijlocul terenului, unde s-a și prăbușit Ekeng.

Vestiarul lui Dinamo este în stare de șoc după acest eveniment tragic. La scurt timp după ce au aflat ce s-a întâmplat cu coechipierul lor, fotbaliștii lui Rednic au reacționat pe rețelele de socializare.

"Fără Dumnezeu suntem nimic!", a fost reacția lui Steliano Filip, Ante Puljic a scris: "Odihnește-te în pace, prietene!", în timp ce Sergiu Hanca a postat pe contul său de socializare un chenar negru. 

 


CV Patrick Ekeng

26 de ani
Născut în Camerun
Mijlocaș - 1.80m, 71 kg
7 prezențe în prima reprezentativă a Camerunului
Echipe de club: Canon Yaounde, Le Mans, Rodez, Lausanne-Sport și Cordoba
11 meciuri are în acest sezon de Liga 1 la Dinamo
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews