Echipa Rapid București, ce tocmai a promovat în Liga a III-a, a evoluat în acest sezon cu harta României Mari pe tricourile de joc. Cu siguranță, inițiativa a avut ca motivație faptul că România se află în Anul Centenarului Marii Uniri.

Rapid a evoluat în acest sezon în liga a IV-a, după ce în 2016 societatea care administra clubul a intrat în faliment. Renăscută sub numele de „Academia Rapid”, echipa din Giulești este susținută financiar de Primăria Sectorului 1 și este condusă de președintele jucător Daniel Niculae.

Clubul Rapid București a fost înființat în 1923 și a devenit unul dintre cele mai simpatizate din România.

Reamintim că o organizație a românilor din Cernăuți, Ucraina, Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, a fost luat cu asalt de către serviciile de securitate ucrainene pe motiv că în sediu era afișată o hartă a „României Mari”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews