Pentru prima oară în istorie, Viitorul Constanța a câștigat Cupa României, după 2-1 în finală cu Astra Giurgiu, după o partidă disputată sâmbătă seară, la Ploiești pe stadionul „Ilie Oană”.

Partida nu a început prea bine pentru echipa lui Gică Hagi, care s-a văzut condusă din minutul 41. Reușita i-a aparținut lui Denis Alibec, care a șutat imparabil de la marginea careului, dintr-o lovitură liberă. Egalarea s-a produs în partea secundă, după golul lui Virgil Ghiță din minutul 76. Scorul după 90 de minute a fost 1-1, astfel că meciul a mers în prelungiri.

În reprizele adiționale, Viitorul a fost echipa mai proaspătă și a marcat golul victoriei în minutul 105, prin Eric. Atacurile au continuat, dar tabela a rămas neschimbată. Prin acest succes, Viitorul își trece în palmares al doilea trofeu din istoria clubului, după titlul obținut în 2016.

Pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi acesta este al doilea trofeu din palmares, după titlul de campioană câștigat în 2017.

Astra Giurgiu - FC Viitorul Constanța 1-2 (1-0, 1-1), după prelungiri
Au marcat: Denis Alibec (41), respectiv Virgil Ghiță (76), Eric De Oliveira (105+1).
Ploiești, Stadion ''Ilie Oană'': 11.000 spectatori
Cupa României - finala

Au evoluat echipele:
Astra: 1. David Lazar - 19. Mihai Butean, 25. Mike Cestor, 6. Florin Bejan (90. Vahid Hambo, 105+3), 3. Risto Radunovic - 24. Filip Mrzljak (căpitan), 52. Romario Pires - 95. Romario Moise, 10. Azdren Llullaku (21. Erico Da Silva, 86), 11. Valentin Gheorghe (88. Julien Begue, 68) - 7. Denis Alibec (96. Silviu Balaure, 72). Antrenor: Costel Enache.

Rezerve neutilizate: 18. Miguel Santos - 8. Ciprian Biceanu, 13. Neluț Roșu.

Viitorul: 12. Valentin Cojocaru (1. Arpad Tordai, 46) - 5. Sebastian Mladen, 15. Bogdan Țîru, 2. Viorel Ghiță, 6. Bradley De Nooijer - 96. Lyes Houri (16. Vlad Achim, 93), 99. Tudor Băluță, 11. Ionuț Vînă - 10. Ianis Hagi (căpitan), 9. Rivaldinho (30. Andreaș Calcan, 63), 13. Denis Drăguș (24. Eric De Oliveira, 70). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Rezerve neutilizate: 17. Andrei Ciobanu, 18. George Ganea, 93. Andrei Artean.

Arbitru: Radu Petrescu (București); arbitri asistenți: Mircea Orbuleț (București), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (București)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Octavian Goga (Brașov) - FRF
Cartonașe galbene: Mrzljak (31), Romario Pires (45, 81), Llullaku (67), Eric (90+1), Mladen (98), Erico (108).
Cartonaș roșu: Romario Pires (81).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews