Într-un discurs memorabil ce va rămâne în memoria iubitorilor fotbalului, Hagi a analizat tranșant haosul din Liga 1.

"Regele" spune că fotbalul românesc a ajuns într-un punct critic, motiv pentru care nu vom avea rezultate în anii următori.

Conferința a avut loc după meciul Viitorul - Gaz Metan 1-1.

Antrenorul celor de la Viitorul consideră că Vassaras (n.r. șeful arbitrilor din România) ar trebui să-și vadă de treaba lui și-i transmite acestuia să plece în Grecia. ”Regele” susține că nu este normal ca un fost arbitru să judece fotbalul românesc.

”Îmi vine să râd, am ajuns să ne judece cineva de afară, mai ales din Grecia. Pe vremea noastră grecii stăteau, se uitau la noi și se mulțumeau că nu luau 5. Din păcate a ajuns să ne analizeze un domn de afară. Săracul să se ducă să stea la el în țară și să analizeze fotbalul din țara lui, pentru că au și ei problemele lor. Dacă un arbitru vorbește de calitatea fotbalului.. am ajuns prea departe. E o scuză, vor să mute atenția în altă parte.

Din păcate aici am ajuns, ăsta este fotbalul românesc, suntem departe de ce eram, ne merităm într-un fel sau altul soarta. Până o să revenim acolo sus, o să avem parte de astfel de declarații. Iar noi înghițim în sec și mergem acasă. Din păcate ne judecă un domn care ar trebui să-și vadă de ale lui, cum am mai spus, pe vreme noastră erau fericiți dacă luau 5”, a declarat Gică Hagi.

"Am căzut în groapă. Ne-am dus în lumea a treia, în lumea a cincea. Cineva a spus-o în vară, Răzvan Lucescu, că suntem în lumea a cincea. Nu tată, nu suntem în lumea a cincea. Ați făcut să ne perceapă lumea că suntem în lumea a cincea. Noi nu înghițim. Generația noastră nu înghite. Nu ne trezim. Vai de mama noastră.

O să ne bată și oricine. De ce ? Pentru că internet. Toți cu tactică. Toți au învățat niște lucruri și am uitat de fotbalul nostru. Am uitat să selectăm care știe fotbalul, care are personalitate. Înainte ne identificam cu nouari care marcau 40 de goluri pe sezon. Acum îl facem mare pe unul care marchează 7 goluri, 10 goluri. Pe vremea mea, decarul se uita la tine și pasa în altă parte, centrau extremele...", a spus Hagi la conferință.

Antrenorul a continuat conferința și a criticat și modul în care joacă echipele românești și naționala.

"Și acum... De ce? Păi, dacă 10 ani am jucat lungă și pe a doua. De 10 ani am luat modelul italian și am jucat lungă și pe a doua. Lungă și pe a doua. La revedere cu lungă și pe a doua. Avem fundaș care o dă lungă și dă-i bufa.

Decarul a dispărut. A dispărut, fraților. A dispărut. Pentru că el a dispărut. Nu mai era important. Nu mai știa care e rolul lui. Nu se mai știe. Noi nu putem fi nordici, olandezi, belgieni, nemți. Suntem latini. Dragilor, învățați că suntem latini. Suntem creativi. Trebuie să jucăm fotbal creativ. Fantezie. Istoria României spune că suntem latini. Pe mine mă doare. Că eu am servit 20 de ani fotbalul românesc. Cea mai frumoasă echipă a mea a fost echipa națională. Nu echipele de club. Acolo m-au folosit, că d-aia mă plăteau. La naționala trebuie să fie o mândrie că joci."

"Regele" a atacat și modul în care se investește în fotbalul românesc.

"Ce cultivi? Cum v-am zis aia cu castraveții. Dacă vrei pepeni, roșii, frumos, seamănă-i tată. Ca altfel ei nu cresc. Pui castraveți și vrei pepeni? Joci cu fotbalul ăla cu lungă și pe a doua de dă boala-n noi, faci cârcei. România în anii '70 făcea posesie.

This is it!", a conchis Hagi.