„Care este adevărata Steaua?” este întrebarea de pe buzele multor microbiști, după ce echipa patronată de Gigi Becali și-a schimbat numele în FC FCSB București, dar și în contextul înființării unei secții de fotbal de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Răspunsul la această întrebare vine din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, mai precis din partea lui Marius Mitran, directorul de comunicare al forului care organizează Liga 1.

Marius Mitran spune că schimbarea de nume nu afectează în niciun fel palmaresul echipei lui Becali și nici tradiția sportivă a acestei echipe.

 

„FCSB este aceeași echipă. Este foarte important să spunem că vom avea același derby.

Nu au dispărut, prin schimbarea de denumire, palmaresul echipei și continuitatea ei în Liga I și în cupele europene. Este o schimbare de denumire pe care am fost obligați să o facem, am făcut-o pe site și în toate materialele.

Denumirea populară este FCSB, chiar dacă în acte se numește FC FCSB. Alte detalii țin de Steaua, nu de LPF. De exemplu, nu putem ști noi dacă echipa își va schimbă siteul din steauafc.ro în fcsb.ro sau într-o altă denumire.

Steaua a jucat până acum în Europa în baza punctajului și al coeficientului pe care îl avea, iar acest lucru va continua.

Apoi, să nu uităm că și alte cluburi și-au schimbat denumirea. De exemplu, Știința Craiova - Universitatea Craiova, Progresul - FC Național. Nimeni nu a avut vreun dubiu în aceste cazuri, pe care le dau exemplu.

Lumea încă nu realizează ce lovitură a primit fotbalul românesc și istoria clubului, pentru că, să recunoaștem, Steaua face parte nu doar din istoria fotbalului românesc, dar și din cea socială. Nu există niciun risc în privința coeficientului, nu cred.

Și UEFA ar trebui să zică același lucru atunci când zice de palmares: FCSB e continuatoarea Stelei, deci este și câștigătoarea Cupei Campionilor", a spus Marius Mitran la TV Sport.ro, citat de Gazeta Sporturilor.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews