ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

„Care este adevărata Steaua?” este întrebarea de pe buzele multor microbiști, după ce echipa patronată de Gigi Becali și-a schimbat numele în FC FCSB București, dar și în contextul înființării unei secții de fotbal de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Răspunsul la această întrebare vine din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, mai precis din partea lui Marius Mitran, directorul de comunicare al forului care organizează Liga 1.

Marius Mitran spune că schimbarea de nume nu afectează în niciun fel palmaresul echipei lui Becali și nici tradiția sportivă a acestei echipe.

 

„FCSB este aceeași echipă. Este foarte important să spunem că vom avea același derby.

Nu au dispărut, prin schimbarea de denumire, palmaresul echipei și continuitatea ei în Liga I și în cupele europene. Este o schimbare de denumire pe care am fost obligați să o facem, am făcut-o pe site și în toate materialele.

Denumirea populară este FCSB, chiar dacă în acte se numește FC FCSB. Alte detalii țin de Steaua, nu de LPF. De exemplu, nu putem ști noi dacă echipa își va schimbă siteul din steauafc.ro în fcsb.ro sau într-o altă denumire.

Steaua a jucat până acum în Europa în baza punctajului și al coeficientului pe care îl avea, iar acest lucru va continua.

Apoi, să nu uităm că și alte cluburi și-au schimbat denumirea. De exemplu, Știința Craiova - Universitatea Craiova, Progresul - FC Național. Nimeni nu a avut vreun dubiu în aceste cazuri, pe care le dau exemplu.

Lumea încă nu realizează ce lovitură a primit fotbalul românesc și istoria clubului, pentru că, să recunoaștem, Steaua face parte nu doar din istoria fotbalului românesc, dar și din cea socială. Nu există niciun risc în privința coeficientului, nu cred.

Și UEFA ar trebui să zică același lucru atunci când zice de palmares: FCSB e continuatoarea Stelei, deci este și câștigătoarea Cupei Campionilor", a spus Marius Mitran la TV Sport.ro, citat de Gazeta Sporturilor.