Fostul arbitru internațional, Alexandru Tudor, a afirmat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că fotbalul l-a ajutat să-l găsească pe Dumnezeu.
 
Alexandru Tudor, 47 de ani este arbitrul român cu cele mai multe meciuri în Liga 1, 382. Acesta a debutat în Divizia A pe 15 mai 1999, în partida dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj.

„La fotbal am descoperit credința. Cariera mea a fost ca o scară, dificultatea și presiunea din arbitraj m-au împins să caut ajutor. [...] Pentru mine, arbitrajul e viață, e calea către Dumnezeu, m-a forțat prin încercări diverse, trepte de urcare spre Dumnezeu, pe care trebuie să le urc chiar și atunci când nu-mi place”, a spus bucureșteanul.

Alexandru Tudor a mai spus că sportivii care folosesc învățăturile Bisericii au câștig de cauză: „Intrau în învățăturile Bisericii, ale ortodoxiei: jertfă, mobilizare, voință. Aici se face diferența și la meserie, și la viață! Contează atitudinea cu care intri!”.

Fostul arbitru a precizat că își ducea deseori colegii să se cazeze la mănăstirile din jurul orașelor unde arbitra, aceștia simțindu-se de fiecare dată excelent: „Ce poate să te ajute mai mult decât un lucru bun, curat cum e ortodoxia? Cum e Dumnezeu, de fapt!”.

Alexandru Tudor a mai afirmat că atât el cât și familia sa nu se uită la televizor, considerând că mass-media are o influență nocivă.

Unul dintre editorialiștii Gazetei, Cristian Geambașu, l-a jignit pe fostul mare arbitru în urma celor afirmate în interviu.

Acesta a scris despre Tudor că este „de Ev Mediu” și „bigot”: 

„Ce este Alexandru Tudor? Cine este? Un om care a decis să trăiască în bula lui de credință. Sau ceea ce își închipuie el că ar fi credință. Este o problemă de opțiune personală, deci nu avem a comenta. Problema apare în momentul în care afli că îi ține captivi sau îi atrage și pe alții în călătoria asta fără curbe, fără ocolișuri, fără îndoieli și fără întrebări. Că Tudor este un ignorant absolut și declarat, adică nu citește și nu se uită la televizor, refuză să fie un om informat, considerând că smartphone-ul, tableta, laptop-ul și televizorul, dar mai ales cookies-urile!!, sunt unelte diavolești, toate pot fi scandaloase pentru noi, cei din exterior. Sau motiv de amuzament. Sau un avertisment despre forța perversă a bigotismului.
Trist este că Tudor își obligă și familia la ignoranță. La obscurantism de Ev Mediu Timpuriu. Să le ascunzi copiilor televizorul în portbagajul mașinii de 1500 de euro (alt fariseism ieftin ca mașina însăși!), să îți determini nevasta să se uite pe furiș la computer, să îți cazezi asistenții la mănăstire înainte de meciurile pe care le arbitrezi este dovadă de orice altceva, dar nu de credință. În nici un caz de toleranță creștină”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews