Unul dintre cei mai apreciați sportivi români ai momentului, fotbalistul Florin Niță, a semnat un contract cu echipa cehească Sparta Praga, nume de mare rezonanță în fotbalul european.

Niță, care a devenit și internațional român, este unanim apreciat pentru caracterul său și pentru comportamentul său ireproșabil pe teren și în afara lui.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Florin Niță a explicat și modul în care se raportează la Dumnezeu și la Biserică.

„-Mergi des la biserică?

-În fiecare săptămână. Sunt foarte credincios. De când eram copil mergeam la Țigănești la biserică, acolo îl am pe părintele Calinic, care este și duhovnicul meu. Face parte din familia mea și îi mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-a dat. Am trăit cu aceste reguli nescrise și toate poruncile lui Dumnezeu, care trebuie respectate cu sfințenie, fiindcă altfel nu ai nicio șansă să treci peste încercările vieții. Dacă vrei să îți faci niște planuri, să te ții de ele și să depășești toate nenorocirile pe care ți le dă viața, ăsta e secretul”, a sunat dialogul din Gsp.

Acesta spune că secretul reușitei în viață este munca însoțită de o credință fierbinte.

„Oricum, pentru lucrurile mari în viață trebuie să muncești și să ai răbdare, iar Dumnezeu are grijă de noi și ne rânduiește așa cum trebuie. Ce a fost al meu a fost pus deoparte, chiar dacă mi-a fost greu să fiu ignorat”, a declarat Niță.
 
Florin Niță este căsătorit și are doi copii.