Înaintea partidei de la Ploiești, de pe „Ilie Oană”, dintre Juventus București și Dinamo, s-a petrecut un moment mai puțin obișnuit pentru un meci din Liga 1: la stația de amplificare de pe cocheta arenă prahoveană a fost difuzat Imnul Național al României

La ședința tehnică, care a avut loc în dimineața partidei, Ilie Ionel Ciuclea (73 de ani), finanțatorul grupării din Colentina a cerut ca înainte de începutul întâlnirii să se intoneze „Deșteaptă-te, române!”.

Omului de afaceri i s-a explicat că acest lucru nu este posibil, că nu este prevăzut nici măcar în regulament și că Imnul Național al României este intonat doar înaintea partidelor oficiale ale echipei naționale.

Ciuclea n-a fost pe deplin mulțumit de acest răspuns și pentru că Juventus era echipa gazdă le-a ordonat subalternilor să difuzeze la stația de amplificare imnul dorit.

Astfel, „Deșteaptă-te, române!” a putut fi auzit pe stadion, ca orice altă melodie, în timp ce jucătorii se pregăteau de meci. Singurii care au reacționat, într-un fel, au fost fanii roș-albilor care au cântat cu patos.

Vasile Miriuță a declarat că în Ungaria se cântă imnul național la fiecare partidă din liga maghiară.

„E un lucru normal în Ungaria, e lege. La fiecare partidă se intonează imnul de stat”, a precizat Vasile Miriuță pentru sursa de mai sus. 
 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.