Înaintea partidei de la Ploiești, de pe „Ilie Oană”, dintre Juventus București și Dinamo, s-a petrecut un moment mai puțin obișnuit pentru un meci din Liga 1: la stația de amplificare de pe cocheta arenă prahoveană a fost difuzat Imnul Național al României

La ședința tehnică, care a avut loc în dimineața partidei, Ilie Ionel Ciuclea (73 de ani), finanțatorul grupării din Colentina a cerut ca înainte de începutul întâlnirii să se intoneze „Deșteaptă-te, române!”.

Omului de afaceri i s-a explicat că acest lucru nu este posibil, că nu este prevăzut nici măcar în regulament și că Imnul Național al României este intonat doar înaintea partidelor oficiale ale echipei naționale.

Ciuclea n-a fost pe deplin mulțumit de acest răspuns și pentru că Juventus era echipa gazdă le-a ordonat subalternilor să difuzeze la stația de amplificare imnul dorit.

Astfel, „Deșteaptă-te, române!” a putut fi auzit pe stadion, ca orice altă melodie, în timp ce jucătorii se pregăteau de meci. Singurii care au reacționat, într-un fel, au fost fanii roș-albilor care au cântat cu patos.

Vasile Miriuță a declarat că în Ungaria se cântă imnul național la fiecare partidă din liga maghiară.

„E un lucru normal în Ungaria, e lege. La fiecare partidă se intonează imnul de stat”, a precizat Vasile Miriuță pentru sursa de mai sus. 
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews