MAI a publicat astăzi un comunicat prin care anunță că Stadionul "Ștefan cel Mare” a trecut în proprietatea statului, iar lucrările privind modernizarea arenei vor începe în cel mai scurt timp.

Practic, statul i-a retras dreptul de administrare lui Nicolae Badea, drept conferit în timpul guvernării lui Adrian Năstase. 

„În Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo București al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ și stadionul central.

Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și adoptată în ședința de Guvern din data de 30 august 2017.

În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condițiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu așteptările suporterilor iubitori de fotbal.

Prin Hotărârea inițiată de MAI se revine la o situație de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, își exercită dreptul de dispoziție cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective.

Urmare a acestui ultim pas, putem spune că MAI începe practic procedura de predare a documentației către Compania Națională de Investiții.

Ministerul Afacerilor Interne face toate diligențele pentru ca realizarea stadionului modern să se îndeplinească la timp, astfel încât publicul larg și sportivii să beneficieze de condiții adecvate de participare la competiții și de practicare a sportului.

Demersul de față are ca obiectiv realizarea interesului public și de importanță națională declarat prin Hotărârea de Guvern 1093/2013″.

Ionuț Negoiță a dat un comunicat prin care laudă inițiativa Ministerului de Interne de a trece Stadionul "Ștefan cel Mare” înapoi în administrarea statului.

„Alături de toți dinamoviștii, salut cu entuziasm reușita Ministerului de Interne care a deblocat situația reconstrucției noului stadion din Ștefan cel Mare. Realizarea este cu atit mai mare cu cât, in calitate de susținător activ, implicat in tabăra celor care și-au dorit cu orice preț realizarea noului stadion, știu ce munca infernală a fost pentru a reuși desțelenirea unei situații absolut anormale.

Este cu atit mai lăudabilă reușită doamnei Ministru de Interne Carmen Dan, ceea care a crezut din prima clipa pina in ultimul moment ca poate câștiga acest război. Și iată ca, prin tenacitate, inteligenta și curaj aceasta a reușit. Jos pălăria! Într-o țară în care pare ca nimic nu poate învinge forțele trecutului, aceasta victorie este absolut revigorantă. Sunt convins ca doamna Ministru Carmen Dan a reușit astfel sa-și câștige un rol important și absolut meritat in istoria fotbalului dinamovist”, a reacționat patronul lui Dinamo.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews