Tudor Chirilă, un susținător al homosexualilor, a fost pus la punct de către jurnalistul Gazetei Sporturilor, Alin Buzărin.

Într-un editorial cu titlul „Tudore, nu ne mai trage pe dreapta!”, Alin Buzărin a analizat ieșirea avută de Tudor Chirilă la adresa Gazetei Sporturilor. Editorialistul transmite cititorilor ipocrizia pe care a avut-o fratele lui Ionuț Chirilă prin care „dă senzația că el ar fi fost demis de cei de la ASA Tg. Mureș și nu fratele său.”

„Citind textul publicat de tine pe Facebook, în care-ți asumi subiectivismul conferit genetic de calitatea de frate al lui Ionuț, am senzația că tu ai fost demis de la ASA după doar trei etape, nu el. Acuzele către Gazetă, că ar „face pași mari în direcția unui tabloid, depărtându-se de ceea ce ar trebui să însemne jurnalism” le putem plasa sub acoperișul a ceea ce tu însuți numești subiectivism, așa că trecem la lucruri serioase.

Informația iminentei despărțiri a lui Ionuț de ASA a fost oferită în premieră ieri după-amiază în emisiunea „Stop pe Piept”, Radio Național FM, la care colaborez, și fiind socotită importantă, a fost preluată imediat de Gazetă. Tot acolo, la radio, a fost oferit și motivul rupturii, conflictul cu jucătorii importanți din lot, în frunte cu Gabi Mureșan.

N-au trecut nici 24 de ore și lucrurile s-au confirmat.

Iar materialul din Gazetă în care se vorbește de „metode infantile” nu e un comentariu redacțional, ci preia sursele de-acolo, din vestiar, spunând ce afirmă ele, sursele, nu afirmând că lucrurile ar sta într-adevăr așa, în realitate. Cât despre poza cu desenul tactic, e limpede că ea nu înfățișează „Omul Vitruvian” al lui Da Vinci, cu meridiane, ci e rezultatul explicațiilor și indicațiilor grafice ale lui Ionuț. Nu e un moment în sine, ci exploatarea favorabil-editorială a acelui moment.

Dacă invoci presa de calitate, te invit să parcurgi un material de o pagină, publicat pe 23 martie, adică acum trei săptămâni, sub aceeași semnătură ca și textul de față.

Am explicat atunci, în urma demiterii, după o victorie!, a predecesorului Ilie Stan, în detaliu (tot pe surse!) mecanismul absurd de funcționare a clubului din Tg. Mureș, iar Ionuț, cu 48 de ore înainte de a semna cu ASA, cu siguranță că a parcurs acel text. Scriam cum se finanțează gruparea, cum se toacă antrenorii, cum li se impun anumiți jucători.

Altfel, citind în continuare Gazeta, pe care ai avut-o în casă din copilărie, nu-ți vei risipi iubirea pe niște dobitoci și nici nu vei risca să te contaminezi de spirit tabloid. Sau nu mai mult decât la Vocea României, un produs de care ți-ai lipit lucrativ efigia, găsindu-l, fără îndoială, prin excelență academic. E tot o părere subiectivă, ca și a ta.”, a scris Alin Buzărin pe blog.