Perechea alcătuită din jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea și Andreea Mitu a cucerit titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Lugano (Elveția), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce au învins, duminică, în finală, cuplul Veronika Kudermetova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan), cu 1-6, 6-2, 10-8.

Cîrstea și Mitu au obținut victoria după o oră și 6 minute de joc, în fața principalelor favorite ale probei.

Kudermetova și Voskoboeva au dominat primul set, pe care și l-au adjudecat cu un sec 6-1, în doar 23 de minute. Cîrstea și Mitu au evoluat mult mai bine în actul secund, în care au condus cu 4-0, adversarele au recuperat un break (4-2), dar româncele au câștigat ultimele două ghemuri și setul cu 6-2. În super tiebreak, perechea ruso-kazahă a condus cu 3-1 și 6-3, dar au urmat șase puncte consecutive reușite de favoritele numărul trei, care au preluat controlul, cu 9-6, și au câștigat cu 10-8.

Cîrstea și Mitu au obținut un cec de 12.300 dolari și 280 de puncte WTA la dublu.

Pentru ambele jucătoare a fost prima finală din 2019 și primul titlu obținut împreună. Cîrstea mai are patru titluri WTA la dublu și cinci finale jucate, iar Mitu, trei titluri și o finală.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews