Perechea alcătuită din jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea și Andreea Mitu a cucerit titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Lugano (Elveția), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce au învins, duminică, în finală, cuplul Veronika Kudermetova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan), cu 1-6, 6-2, 10-8.

Cîrstea și Mitu au obținut victoria după o oră și 6 minute de joc, în fața principalelor favorite ale probei.

Kudermetova și Voskoboeva au dominat primul set, pe care și l-au adjudecat cu un sec 6-1, în doar 23 de minute. Cîrstea și Mitu au evoluat mult mai bine în actul secund, în care au condus cu 4-0, adversarele au recuperat un break (4-2), dar româncele au câștigat ultimele două ghemuri și setul cu 6-2. În super tiebreak, perechea ruso-kazahă a condus cu 3-1 și 6-3, dar au urmat șase puncte consecutive reușite de favoritele numărul trei, care au preluat controlul, cu 9-6, și au câștigat cu 10-8.

Cîrstea și Mitu au obținut un cec de 12.300 dolari și 280 de puncte WTA la dublu.

Pentru ambele jucătoare a fost prima finală din 2019 și primul titlu obținut împreună. Cîrstea mai are patru titluri WTA la dublu și cinci finale jucate, iar Mitu, trei titluri și o finală.