Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a vorbit despre relația sa profesională cu Simona Halep (nr.2 WTA), sportivă pe care o consiliază de ani buni.

Australianul a lăudat inteligența Simonei și dorința sa de a de a deveni din ce în ce mai bună la ceea ce face. Cahill a remarcat că între Simona și poporul român există o legătură mai profundă decât cea sportivă.

„Dacă întrebi un român dacă poate să facă un anume lucru, prima lui reacție este „nu se poate”, „nu pot”. Australienii sunt cumva pe dos: „Dacă cineva ne întreabă, chiar dacă nu putem, noi răspundem că  'sigur că da` sau cel puțin vom încerca. Cred că de-aia mă și înțeleg așa de bine cu Simona, pentru că prima ei reacție e că „da...e o problemă” și a mea este complet opusă. Cred că românii învață multe de la Simona: e o domnișoară mică, are aproximativ 1,6 metri, dar are o inimă uriașă și o dorință masivă de a fi strălucitoare în ceea ce face. Și felul în care procedează înseamnă că toată țara este conectată la ea și câștigă speranță: `daca ea poate, și noi putem să ne îmbunătățim viețile`. Știu că e sport, dar cred că e mai mult decât atât, pentru că trăim și murim în funcție de rezultatele sportive: fie că e vorba despre indivizi sau echipe naționale, de club, rezultatele ne dau speranță. Și cred că Simona a dat multor români speranță, iar eu mă simt legat de acest lucru. Chiar dacă am jucat un rol mic în cariera ei, dar bucuria pe care o văd în România atunci când ajung acolo și când văd cât de mândri sunt de Simona, îmi aduce și mie bucurie”, a spus el pentru postul Eurosport.