ACTUALIZARE 14: 32 „Vreau să încep cu „Doamne ajută” și mulțumesc foarte mult pentru această distincție. Sunt foarte onorată și sunt foarte emoționată. Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul Lui Dumnezeu nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor și să ne ajute Dumnezeu pe toți”, a spus Simona Halep după ce a primit primit distincția „Crucea Sf. Apostol Andrei” din partea Arhiepiscopiei Tomisului.

„Primiți din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea. Din partea noastră, toată dragostea și prețuirea”, i-a spus Arhiepiscopul Teodosie în cadrul ceremoniei găzduite de Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
 
Știrea inițială

Simona Halep, liderul tenisului mondial feminin, va fi distinsă cu „Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)" de către Arhiepiscopia Tomisului, informează un comunicat de presă.

Evenimentul are loc la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța și cel care o va distinge pe Simona Halep va fi chiar Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

„Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului.


Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu știți voi că acei care aleargă în stadion, toți aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergați așa ca să-l luați. Și oricine se luptă se înfrânează de la toate. Și aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă." (1 Cor.  9, 24-25).

În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza „atletului lui Hristos", după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: „Ascetul este un atlet care își antrenează forțele psihofizice spre a crește după statura lui Hristos". (Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza și mistica paulină, p. 139)”, se arată în comunicat.
 
Simona, care se însemnează cu semnul crucii după fiecare partidă, a spus de mai multe ori că credința este o parte importantă din viața ei.
 
Și liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djokovici, a primit o distincție asemănătoare din partea Bisericii Ortodoxe a Serbiei, în 2011.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews