ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14: 32 „Vreau să încep cu „Doamne ajută” și mulțumesc foarte mult pentru această distincție. Sunt foarte onorată și sunt foarte emoționată. Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul Lui Dumnezeu nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor și să ne ajute Dumnezeu pe toți”, a spus Simona Halep după ce a primit primit distincția „Crucea Sf. Apostol Andrei” din partea Arhiepiscopiei Tomisului.

„Primiți din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea. Din partea noastră, toată dragostea și prețuirea”, i-a spus Arhiepiscopul Teodosie în cadrul ceremoniei găzduite de Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
 
Știrea inițială

Simona Halep, liderul tenisului mondial feminin, va fi distinsă cu „Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)" de către Arhiepiscopia Tomisului, informează un comunicat de presă.

Evenimentul are loc la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța și cel care o va distinge pe Simona Halep va fi chiar Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

„Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului.


Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu știți voi că acei care aleargă în stadion, toți aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergați așa ca să-l luați. Și oricine se luptă se înfrânează de la toate. Și aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă." (1 Cor.  9, 24-25).

În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza „atletului lui Hristos", după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: „Ascetul este un atlet care își antrenează forțele psihofizice spre a crește după statura lui Hristos". (Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza și mistica paulină, p. 139)”, se arată în comunicat.
 
Simona, care se însemnează cu semnul crucii după fiecare partidă, a spus de mai multe ori că credința este o parte importantă din viața ei.
 
Și liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djokovici, a primit o distincție asemănătoare din partea Bisericii Ortodoxe a Serbiei, în 2011.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews