ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Novak Djokovici și-a concediat vineri tot staff-ul tehnic. Tenismenul susține că a luat această decizie deoarece simte nevoia de o schimbare, după ce rezultatele din ultima perioadă nu au fost conform așteptărilor.

Djokovici a renunțat chiar și la antrenorul său, Marian Vajda cu care a colaborat încă din 2006.

Pe lângă antrenor, preparatorul fizic Gebhard Phil Gritsch și fizioterapeutul Miljan Amanovic au fost dați de asemeni afară.

„Le voi fi mereu recunoscător lui Marian, GC și Miljan pentru un deceniu de prietenie și profesionalism. Fără ei n-aș fi putut ajunge unde sunt acum", a spus Djokovici printr-un comunicat publicat pe site-ul sau oficial.

„Nu e o decizie ușoară, dar cred că am simțiț cu toții că e nevoie de o schimbare. Ei vor rămâne parte din familia mea", a mai declarat acesta.

„Urmează un nou capitol din viață mea. Vreau să găsesc o metodă prin care să revin și mai puternic. N-o să mă grăbesc să numesc un alt antrenor, pentru că vreau să găsesc persoană ideală, cu care să conectez profesional", a spus tenismenul sârb.

Novak Djokovici a câștigat 67 de titluri în cariera sa, dintre care 12 de Grand Slam.

Săptămâna viitoare, tenismenul va participa la turneul de la Madrid pe care l-a câștigat anul trecut.