Richard Lewis, directorul executiv al All England Club, a anunțat că Ilie Năstase nu are ce căuta la Wimbledon și că va fi oprit chiar dacă va veni cu bilet.

De asemenea, președintele All England Club, Philip Brook, a confirmat miercuri că fostul tenismen nu este invitat la Loja Regală de la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon din cauza incidentelor în care a fost implicat acesta, la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, din FedCup.

„Ceea ce a făcut, trebuie să spunem, acțiunile lui nu au fost foarte bune și le condamnăm. În ceea ce privește Loja Regală, el nu o să primească anul acesta o invitație", a spus Philip Brook, potrivit Hotnews.

La scurt timp după ce președintele All England Club a spus că Ilie Năstase nu este bine venit la turneul de la Wimbledon nici dacă vine cu bilet din cauza incidentului din FedCup, fostul tenismen român a avut o reacție cât se poate de dură.

„Dar să trăiesc am voie? Am voie să mă duc la Londra, să intru în oraș, pe străzi? Să îi întrebați asta! Nici în Anglia poate că nu am voie să merg. Ce am făcut? Am omorât vreun om? Eu am o problemă cu ITF-ul (Federația Internațională de Tenis). Până nu dă o decizie clară ITF-ul, Wimbledon-ul nu are de ce să aibă ceva cu mine. Luați-o cum vreți, ca pe o răzbunare... nu prea mă mai interesează. Eu atâta știu și ar trebui să îi întrebați pe ei: în '73, când n-a vrut să joace nimeni la Wimbledon și eu am jucat - nu contează? La asta nu se gândesc? Dar dacă ei sunt atât de minusculi la minte, eu nu am ce să le fac. Ce legătură are Wimbledon-ul cu ceea ce am spus eu despre Serena și cu meciul din România? Dacă făceam prost la Wimbledon, înțelegeam să fiu suspendat. Dar așa, nu înțeleg", a spus Ilie Năstase pentru stiripesurse.ro.

Ilie Năstase a mai spus că decizia pe care au luat-o cei de la Wimbledon are de-a face cu faptul că cei din Federația Internațională de Tenis sunt în majoritate britanici.

„Să înțelegem că Federația Engleză este egal cu Federația Internațională de Tenis? Eu cam asta înțeleg. Nu pricep ce are Wimbledon-ul cu mine. Poate ITF-ul nu mă pedepsește. Eu nu îi voi contacta pe cei de la Wimbledon, pentru că nu mă interesează. Eu am jucat de o mie de ori pe Centralul de la Wimbledon, am fost de o mie de ori la meciuri și dacă la 71 de ani... ei consideră că este normal să nu lase o persoană să se uite la niște meciuri de tenis, este problema lor. Înseamnă că sunt cretini, pe românește... altfel nu văd cum. Presupun că vor să mă suspende din toate turneele. Dar dacă nu jucam cu Anglia, mă suspendau în altă parte. O fi vreo răzbunare, or avea ceva cu românii. Eu, unul, nu văd legătura. După mine, Federația Britanică este și Federația Internațională, pentru că la ITF 99% sunt englezi. Dar, dacă meciul ăsta se juca în Ucraina, dacă era România - Ucraina, nu se băga nimeni și nu mă suspenda nimeni! Ghinionul nostru", a adăugat fostul tenismen.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews