ACTUALIZARE 23:00 România a pierdut, dramatic, semifinalele Fed Cup, după ce dublul Halep/Niculescu a pierdut, dramatic, în fața perechii Mladenovici/Garcia,  scor 5-7, 6-3, 6-4. 

ACTUALIZARE 20:33 : Scorul general al întâlnirii Franța - România a redevenit egal, 2-2, după ce Irina Begu s-a accidentat în momentul în care scorul era 6-3, 2-6, 5-2 în favoarea adversarei sale, Pauline Parmentier. După time-out-ul medical, Irina a revenit pe teren, dar nu a mai putut schimba soarta acestui set decisiv, câștigat cu 6-2 de franțuzoaică.

 
ACTUALIZARE 21.04/ 17:11 România conduce Franța cu scorul de 2-1, după ce Simona Halep, numărul doi mondial în tenisul feminin, a învins-o dramatic pe Caroline Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, duminică, la Rouen, în semifinalele Fed Cup.

ACTUALIZARE 20:00 Echipele României și Franței sunt la egalitate, 1-1, în semifinalele Fed Cup, după ce Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Caroline Garcia, 3-6, 3-6, sâmbătă, la Rouen, în al doilea meci de simplu al confruntării. Garcia (21 WTA) a obținut victoria după o oră și 26 de minute, în care a controlat ostilitățile în fața unei adversare, Mihaela Buzărnescu (30 WTA) greșind destul de mult.

Duminică, Simona va da piept cu Caroline Garcia, în timp ce Mihaela Buzărnescu sau Irina Begu vor juca împotriva Kristinei Mladenovici. Ultimul meci va fi cel de la dublu: Garcia/Mladenovici - Begu/Niculescu.

ACTUALIZARE 17:30 Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovici, numărul 66 mondial, în primul meci al întâlnirii de Fed Cup dintre Franța și România.

 
 Știrea inițială

Echipa de Fed Cup a României întâlnește reprezentativa similară a Franței, în acest sfârșit de săptămână, într-un duel ce contează pentru semifinalele competiției. Duelurile vor avea loc pe terenul franțuzoaicelor, la Rouen.

Căpitanul-nejucător Florin Segărceanu le-a ales pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru în echipa României care va juca la Rouen, pe 20 și 21 aprilie 2019, împotriva Franței, in semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup.

De partea cealaltă, Frantț le va avea în echipă pe Caroline Garcia, Alize Cornet, Kristina Mladenovici, Pauline Parmentier și Fiona Ferro.

Programul complet al semifinalei de Fed Cup dintre Franta si România. Partidele vor fi transmise la Digi Sport.

Sâmbătă, de la ora 15:00:

Kristina Mladenovici - Simona Halep
Caroline Garcia - Mihaela Buzărnescu

Duminică, de la ora 14:00

Caroline Garcia - Simona Halep

Kristina Mladenovici - Mihaela Buzărnescu

Garcia/Mladenovici - Begu/Niculescu
 
România a întâlnit Franța o singură dată, în 1976, în Grupa Mondială, câștigând cu 3-0 meciul de la Philadelphia (SUA), prin punctele aduse de Florența Mihai, 7-6, 6-2 cu Nathalie Fuchs, Virginia Ruzici, 6-2, 6-1 cu Gail Lovera Benedetti, și perechea Florența Mihai/Virginia Ruzici, 6-3, 2-6, 6-1 cu perechea Rosy Darmon/Gail Lovera Benedetti.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews