Echipa de Fed Cup a României a avut parte de o surpriză vineri, după conferința de presă de la Rouen, organizată pentru a stabili ordinea partidelor din semifinala cu Franța: sportivele românce au urmărit un mesaj video de încurajare din partea soldaților români din Afganistan, potrivit site-ului CSA Steaua.

După tragerea la sorți, Mihaela Buzărnescu, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru și căpitanul-nejucător Florin Segărceanu au urmărit un mesaj video de încurajare din partea soldaților români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei” din Afganistan.

Din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei”, format din aproximativ 500 de soldați, fac parte și 60 de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină, care sunt prezenți pentru prima oară în Afganistan. Plecați din ianuarie 2019 în Kandahar pentru o misiune de șase luni, soldații români sunt mari iubitori de sport și speră ca România să aibă rezultate bune la Rouen și să se califice în finala Fed Cup. Pentru a dovedi că Armata și sportul au multe lucruri în comun, precum disciplina, perseverența și angajamentul, dar și onoarea uniformei, militarii le-au transmis tenismenelor românce câte un tricou de armată personalizat.

România și Franța se vor duela sâmbătă și duminică, 20 și 21 aprilie 2019, la Rouen, în semifinalele Fed Cup. Meciurile de sâmbătă încep la ora 15:00, iar cele de duminică, la ora 14:00 și vor fi transmise în direct de canalele TV cu profil sportiv. În cealaltă semifinală a Fed Cup se întâlnesc Belarus și Australia.

Programul meciurilor din semifinala Franța – România din cadrul Fed Cup este următorul:

SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE
Ora 15:00 – Simona Halep – Kristina Mladenovic
Ora 17:00 – Mihaela Buzărnescu – Caroline Garcia

DUMINICĂ, 21 APRILIE
Ora 14:00 – Simona Halep – Caroline Garcia
Ora 16:00 – Mihaela Buzărnescu – Kristina Mladenovic
Ora 18:00 – Monica Niculescu/Irina Begu – Caroline Garcia/ Kristina Mladenovic.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews