Scandal uriaș la meciul de Fed Cup dintre Românânia și Marea Britanie, cu Ilie Năstase, căpitan nejucător, în centrul atenției.

În timpul unei conferințe presă în care Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, fostul sportiv s-ar fi adresat în limba română unui membru al echipei, spunând: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

De asemenea, presa mai scrie că în timpul ceremoniei de vineri, Năstase și-a pus brațele în jurul căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, și a întrebat-o în ce cameră stă, în fața presei. Năstase i s-a adresat la fel lui Keothavong, însărcinată cu al doilea copil, și la dineul de joi seară.

Aceste remarci au declanșat un adevărat taifun în Regat. Pe rețelele sociale sunt mii de comentarii despre Ilie Năstase, iar presa din Marea Britanie a alocat spații ample controversei. Unii jurnaliști relatează pur și simplu evenimentele, dar alții au titluri foarte agresive. Unul dintre ele vine de la The Telegraph care titrează: „A venit timpul să scăpăm tenisul de Ilie Năstase și de restul dinozaurilor din sport."

În timul celui de-al doilea meci de sâmbătă, dintre Johanna Konta și Sorana Cîrstea, Ilie Năstase a fost trimis la vestiare, pentru că i-a fi spus ceva arbitrului de scaun, decizia fiind luată și de arbitrul principal.
Locul lui a fost luat de Monica Niculescu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews