Fostul mare campion Ilie Năstase nu va putea fi prezent în zonele oficiale de la BRD Bucharest Open, turneu programat în perioada 17-23 iulie la Arenele BNR.

Năstase s-a confruntat cu aceeași situație și la Rolland Garros, iar la Wimbledon, în Marea Britanie, a fost de-a dreptul umilit când poza sa a fost distribuită oamenilor de pază pentru a nu i se permite accesul în arenă.

„Am primit un mail de la Federația internațională, un mail în care este o listă cu șase, șapte persoane care nu au în baza sportivă, care nu au voie să participe. Și mai sunt 12, 15 persoane printre care și Ilie Năstase, care au voie să intre cu bilet, dar nu au voie în zonele VIP sau zone oficiale. Cred că până la urma urmei este o competiție care ține de WTA și nu ai încotro. Nu am recunoscut pe cineva din cele șase, șapte persoane, cât despre domnul Năstase, dacă achiziționează bilet, are voie să intre doar că nu poate veni și în zonele oficiale”, a declarat președintele Federației Române de Tenis la Digi Sport.

Federația Internațională l-a suspendat provizoriu pe Ilie Năstase după scandalul de la meciul România - Marea Britanie, din cadrul Fed Cup, când a fost acuzat că a jignit echipa oaspete și un arbitru.

Fostul lider mondial s-a înfuriat când a auzit că numele său se află pe o listă primită de Federația Română de Tenis, cu persoane care nu au dreptul de a folosi o calitate oficială la turneele organizate sub egida ITF.

„Este de o idioțenie incredibilă, ce să mai zic despre ei! Sunt niște idioți și atât! O să mă oprească securitatea la poartă, o să vină FBI și CIA să mă controleze... Asta e, mă duc la fotbal de acum”, a declarat Ilie Năstase la televiziunea Sport.ro.

Ilie Năstase ar putea intra la meciurile disputate la București dar numai în tribună, după ce își cumpără bilet, ca orice spectator.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews