Ion Țiriac, om de afaceri și fost tenismen, a declarat că va renunța la licența turneului de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy, în cazul în care nu va fi construită o arenă nouă în București.

"Vom vinde turneul de tenis de la București, dacă nu va fi construită o arenă nouă. Arena Progresul nu va mai primi avizul pentru desfășurarea evenimentelor sportive, există pericol de prabușire a tribunei, după cum au spus experții", a declarat Ion Țiriac la Digisport.

"Oricum, infrastructura deficitară ne-a împiedicat până acum să aducem turneul la următoarea categorie valorică, ATP 500", a adăugat Țiriac. Terenurile din complexul "Arenele BNR”, unde s-au desfășurat edițiile trecute ale turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, nu sunt omologate pentru organizarea unui turneu din categoria ATP 500.

"Noi vrem să ajutăm acest sport, dar autoritățile locale trebuie să intervină, să susțină tenisul. Arena Progresul a fost construită pe vremea lui Ceaușescu, în doar șapte zile. E normal să nu mai fie de actualitate", a conchis Ion Țiriac pentru sursa citată.

Ion Țiriac deține licența turneului de tenis masculin de la București și împreună cu Ilie Năstase ajută la promovarea competiției în țară și în străinătate. BRD Năstase Țiriac Trophy este un turneu de tenis pe zgură, din categoria ATP 250. Ediția din 2016 se va desfășura în perioada 18 - 24 aprilie și are premii totale în valoare de 520.070 de euro. În 2015, turneul a fost câștigat de Guillermo Garcia-Lopez (Spania) la simplu și de perechea română Marius Copil/Adrian Ungur la dublu.