Sportivul român Marius Copil a fost învins, în două seturi,  7-6 (7/5), 6-4, de elvețianul Roger Federer, duminică, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveția), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro, relatează siteul oficial al ATP.

Copil (28 ani, 93 ATP), venit din calificări, a avut o evoluție remarcabilă la acest turneu, unde a reușit cel mai important rezultat al carierei sale.

Marius Copil a învins șase adversari mai bine clasați decât el în drumul către finală, printre care s-au numărat croatul Marin Cilici, numărul șase mondial, pe care l-a eliminat în optimile de finală (7-5, 7-6), și germanul Alexander Zverev, al cincilea jucător al lumii, în fața căruia s-a impus în semifinale (6-3, 6-7, 6-4).

Roger Federer (37 ani), numărul 3 mondial și deținătorul recordului de trofee de Mare Șlem (20), a câștigat cu pentru a noua oară turneul din orașul său natal. Are acum în palmares al 99-lea titlu în circuitul profesionist.

Pentru reprezentantul țării noastre, aceasta a fost a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia, unde a fost învins în trei seturi de bosniacul Mirza Basici (7-6, 6-7, 6-4).

Câștigătorul turneului de la Basel a primit un cec de 427.765 euro și 500 puncte ATP, în timp ce Marius Copil a fost recompensat cu 209.715 euro și 320 de puncte ATP.

În urma acestui succes, Marius Copil, cel mai bun tenisman român al momentului, va face un salt impresionant, de 33 de locuri, în clasamentul ATP, urmând ca începând de luni să ocupe locul 60 în ierarhia mondială.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews