ACTUALIZARE 06.08/ 07:55 Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA din carieră, după ce a învins-o categoric pe grecoaica Maria Sakkari, 6-1, 6-0, în finala turneului american de la San Jose, dotat cu premii totale de 799.000 de dolari.
 
Mihaela continuă ascensiunea excepțională începută anul trecut și va intra în top 20 după acest succes. Românca se afla la începutul lui 2017 pe locul 540 în clasamentul mondial, iar în urmă cu un an (7 august 2017) pe locul 139.
 
Buzărnescu (24 WTA), a cincea favorită, s-a impus într-o oră și 13 minute de joc, trecându-și în palmares un trofeu important, de nivelul WTA Premier, după ce mai jucase în acest an finalele WTA de la Hobart și Praga.
 
Mihaela Buzărnescu a primit un cec de 136.695 dolari și 470 de puncte WTA. Pentru semifinala de la dublu, românca va fi recompensată cu 6.255 dolari și 185 puncte WTA la dublu.
 
Știrea inițială 
Este pentru prima dată când Mihaela ajunge într-o finală de turneu Premier. Finala va începe duminică noaptea, de la ora 24:00, și în cazul unei victorii „Miki” va ajunge în top 20.

Mihaela Buzărnescu bifează astfel încă o finală în acest an, a treia, dar și prima de turneu Premier. Grație acestui rezultat, românca va urca de luni pe locul 21 WTA, o performanță remarcabilă, în condițiile în care la începutul acestui an era pe locul 56 WTA. Este la doar un singur pas de a ajunge la performanța pe care și-a dorit-o foarte mult: să ajungă în primele 20 jucătoare ale lumii.

În finală, Buzărnescu va juca împotriva grecoaicei Maria Sakari, (49 WTA), învingatoare cu americanca Danielle Rose Collins (42 WTA) 3-6, 7-5, 6-2.

Dacă va câștiga turneul, Buzărnescu va obține 136.695 de dolari și 470 de puncte. Dacă va pierde finala, ea va primi 72.835 de dolari și 305 puncte.

Imediat după meci, Mihaela Buzărnescu a avut o reacție emoționantă.

„E incredibil. Nu am crezut că se va întâmpla asta. Nu credeam că voi reuși să câștig nici măcar un meci. Și iată că sunt în prima finală Premier. Am încercat să fiu concentrată. Nu conta rezultatul. Mi-am spus `ai pierdut primul set, dar mai două la dispoziție`.

Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a spus Buzărnescu

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews