Naomi Osaka a devenit prima jucătoare din Japonia care a câștigat un turneu de Mare Șlem după ce nipona a învins-o pe americanca Serena Williams în finala de la US Open.

Sportiva din Țara Soarelui Răsare a învins-o pe Williams în două seturi, scor 6-2, 6-4, într-o partidă pe care a controlat-o de la un capăt la altul.

Williams, aflată în fața posibilității câștigării a celui de-al 24 titlu de Mare Șlem, s-a remarcat printr-o nervozitate excesivă, primind trei avertismente din partea arbitrului de scaun.

Partida a durat doar o oră și 19 minute.

Din păcate, comportamentul Serenei Williams a transformat ceremonia de premiere într-un adevărat chin pentru Osaka, publicul huiduind momentele festive de la final.

Învingătoarea a ajuns să își ceară scuze fanilor, spunându-le „știu că toți țineați cu ea. Îmi pare rău că a trebuit să se termine așa. Dar vă mulțumesc că ați venit să vedeți meciul. A fost visul meu să joc în finala US Open cu Serena Williams".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews