Sârbul Novak Djokovici, locul 21 ATP, a câștigat duminică finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după ce l-a învins pe sud-africanul Kevin Anderson, locul 8 ATP, scor 6-2, 6-2, 7-6.

Sârbul, care a câștigat de trei ori turneul de la Wimbledon, a jucat duminică a 22-a finală de turneu de Mare Șlem din carieră, câștigând cel de-al 13-lea titlu din carieră.

A fost pentru prima oară când finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon a fost jucată de tenismeni cu vârste de peste 30 de ani, Anderson având 32 de ani, iar Djokovic 31. Doar alți cinci jucători de tenis au mai ajuns în finala de la Wimbledon după ce au împlinit 30 de ani: Rod Laver (1969), Ken Rosewall (1970, 1974), Arthur Ashe (1975), Jimmy Connors (1984) și Roger Federer (2012, 2014-15, 2017).

Aârbul și-a arătat deschis susținerea pentru Croația la Campionatul Mondial, în condițiile în care majoritatea sârbilor a preferat Rusia în detrimentul Croației, dată fiind rivalitatea mai veche între fostele țări iugoslave. 

„Eu susțin Croația și mi-ar plăcea să văd cum ridică trofeul", a surprins la Wimbledon tenismanul sârb.

Trofeul de la Wimbledon a fost primul pe care l-a sărbătorit împreună cu fiul său, Ștefan, în vârstă de trei ani.

„A fost pentru prima oară în viață când am auzit pe cineva strigându-mă: Tati, tati!”, a spus Djokovici.

La feminin, trofeul a fost câștigat de nemțoaica Angelique Kerber, care a învins-o în finală pe americanca Serena Williams.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews