Am aflat și eu, cu întârziere ce-i drept, despre pățania lui Ilie Năstase. Inițial, nu am înțeles prea bine despre ce este vorba, după ce am aflat de ciocolata cu lapte întrebând dacă nu cumva mai e și altceva. „Asta-i tot?”

Da, asta a fost tot. O glumiță simpatică a marelui nostru sportiv a declanșat isteria în presa engleză și accese de slugărnicie în presa de la București.

S-au ofensat „supușii Reginei” de o realitate spusă de Ilie sub forma unei glume și gata e „rasism”. Gardienii corectitudinii politice s-au activat și au sărit ca arși. Ilie Năstase și-a permis să fie natural, firesc și sincer și a fost pedepsit pentru asta, pentru că, se știe, în Occident acest gen de comportament a devenit o crimă. Anglia este țara în care Asociația Medicilor Britanici le recomandă doctorilor să NU mai numească femeile gravide cu sintagma „mămici în așteptare”, deoarece „este jignitoare” pentru bărbații care se cred femei.

Serena Williams se declară indignată că mai există oameni precum Ilie Năstase, scriind din țara în care mame se inseminează cu sperma fiilor pentru a le naște acestora și partenerilor lor homosexuali copiii pe care nu-i pot avea. 

Campioana de culoare ( am voie să scriu asta?) e oripilată de efectul comentariilor făcute de Ilie față de pruncul ei nenăscut. Dar de milioanele de prunci uciși în pântece, de medici și de părinți, nu ești îngrijorată, serenissima? Nu, normal. Pentru ei nu există lacrimi, pentru ei nu atacă isteric presa britanică,  pentru că ei nu sunt persoane. Nu sunt persoane decât dacă mama decide să-l păstreze, altfel, e doar „țesut”. Ăștia sunt schizofrenicii care-i țin de lecții de moralitate lui Ilie Năstase!

Mai dureros este să vezi cohortele de români, cu inimă de slugă, care-l atacă pe Năstase doar pentru că i-a supărat pe străini. Așa cum arăta odată istoricul George Damian, sunt români care au moștenit mentalitatea iobagilor fricoși față de stăpânirea străină. Sunt oameni care nu suportă să vadă cum arată demnitatea sau curajul, pentru că nu suportă oglinda care-i arată cât sunt de hâzi și deformați sufletește.

Are dreptate Răzvan Ioan Boanchi, când scrie: „Mulți cretinozauri valahi au scris că "Năstase ne-a făcut de râs”. Ca să fiți "făcuți de râs” ar fi trebuit să știe cineva de voi. Năstase nu ne-a făcut de râs. Năstase ne-a făcut cunoscuți în lume. Milioane de români s-au legitimat în străinătate cu Ilie Năstase. Așa cum e el. Talentat și glumeț, spontan și irepetabil”.

Din fericire, majoritatea românilor nu este încă infectată de virusul corectitudinii politice și are încă scaun la cap, așa că este de partea lui Ilie Năstase, înțelegând gluma ca atare.

Chiar dacă nu am importanța Serenei Williams,  prin acest mesaj am ținut să fiu alături de marele nostru sportiv exprimând în scris ceea ce gândesc milioane de alți compatrioți de ai noștri. Într-o țară în care slugărnicia este ridicată la rang de politică de stat, rezistența lui Ilie Năstase este ca un curent de aer curat într-o cameră îmbâcsită de stivurile în putrefacție ale „deontologilor” formolizați.

Din fericire, s-au găsit și români care au arătat exact procesul de demonizare pus la cale împotriva lui Năstase, demonstrând ireproșabil ceea era de demonstrat. Dacă am fi scris noi sau alții despre asta, sigur am fi fost puși la index și acuzați de „conspiraționisme”.

În final, domnule Năstase, îmi permit să o parafrazez pe Ecaterina Teodoroiu și să spun: Nu te lăsa! mergi înainte, țara este cu tine!

Ilie Năstase a împlinit 70 de ani. Povestea celui mai mare rebel din tenis. A reinventat tenisul cu umbrela și a fost primul român nr. 1 mondial


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews