Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a câștigat, luni, Heart Award (Premiul Inimii), după evoluția sa remarcabilă din meciul cu Cehia, din primul tur al Fed Cup, potrivit site-ului oficial al competiției, informează Agerpres.
 
Românca le-a avut contracandidate, în urma participării la meciurile din Grupa Mondială și Grupa Mondială II, pe letona Anastasija Sevastova, spaniola Georgina Garcia-Perez și australianca Ashleigh Barty.
 
Simona Halep a purtat inspirație echipei României, care a învins deținătoarea trofeului, cu 3-2, la Ostrava, cauzând prima înfrângere a acesteia pe teren propriu din 2009 încoace. Românca a învins-o fără drept de apel pe Katerina Siniakova, cu 6-4, 6-0, pentru ca, în al doilea meci de simplu, să treacă de fostul lider mondial Karolina Pliskova în trei seturi, cu 6-4, 5-7, 6-4.
 
România s-a calificat în premieră în semifinalele competiției de când aceasta se desfășoară după actualul format.
Fed Cup Heart Award, ajuns la al zecelea an, dorește să recompenseze jucătoarele care și-au reprezentat țara cu distincție și curaj de excepție, demonstrându-și atașamentul pe parcursul  meciurilor din Fed Cup.

Simona Halep a câștigat pentru a doua oară acest premiu. Fiecare câștigătoare primește un cec pe care îl va dona, la alegere, pentru o cauză umanitară. Românca va primi un cec de 3000 USD, iar celelalte laureate, de câte 1000 USD.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews