ACTUALIZARE Echipa națională de tenis feminin a României a pierdut barajul cu Germania și a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup.

Monica Niculescu a fost introdusă în teren în ultima clipă  în meciul cu Andrea Petkovic, în locul Irinei Begu, ce pierduse ieri partida cu Kerber.

După un prim set senzațional, pe care Monica Niculescu l-a câștigat cu 6-0, în cel de-al doilea, Petkovic a schimbat strategia, devenind mai agresivă. Totuși, românca a revenit spectaculos de la 4-1, ajungănd, la scorul de 5-4, să aibă două mingi de meci. Pe care le-a ratat, din nefericire. Monica Niculescu a cedat setul doi la tie-break (6-7). Setul decisiv, o suită de break-uri și de o parte, și de alta, a fost câștigat, în cele din urmă de reprezentanta Germaniei, cu 6-3.  

România a retrogradat, după întâlnirea cu Germania, din Prima Grupă Mondială.

După ce a egalat pentru România în prima zi a meciului de Fed Cup cu Germania, Simona Halep a cedat, duminică, în două seturi în fața lui Angelique Kerber, scor 2-6, 2-6.


Al doilea meci de simplu al zilei de duminică le va opune pe Irina Begu (35 WTA) și Andrea Petkovic (30 WTA).

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews