Simona Halep (25 de ani, 4 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a trecut de Elina Svitolina (22 de ani, 6 WTA) în urma unui meci dramatic, scor 3-6, 7-6, 6-0.

Românca va juca în semifinale cu Karolina Pliskova, locul 3 WTA. Meciul va fi mâine, cel mai probabil după ora 15.

Halep a început foarte slab meciul, fiind condusă cu 5-0 în primul set. Românca a recuperat 3 game-uri, dar a pierdut cu 6-3.

Jucătoarea noastră a evoluat slab și în startul setului doi, fiind condusă cu 5-1. De acolo însă, Halep a jucat excelent și a recuperat perfect, trimițând setul în tie-break. Svitolina a avut minge de meci, dar Simona a revenit și a câștigat setul doi.

În decisiv, Simona a dominat autoritar. Ucraineanca a acuzat șocul pierderii setului doi și nu a reușit să mai joace la același nivel, pierzând cu 6-0.

„Nu știu cum am revenit, a fost greu, a jucat bine și puternic. Am fost un pic norocoasă, mai ales la ultimul punct al actului secund. Sunt fericită că am revenit și că sunt în semifinale la Roland Garros. Am fost purternică, am câștigat pentru că am sperat până la final. Am avut parte și de sprijinul tribunei. Vă mulțumesc. Mă simt bine, un pic obosită, dar sunt pregătită. Vreau să intru pe teren mâine și să fiu fericită, să câștig mâine și să joc din nou o finală aici.”, a spus Simona, pentru Eurosport.