ACTUALIZARE 16:55 Jocelyn Rae și Laura Robson au câștigat super-tie-break-ul și s-au impus cu 6-3 1-6 10-8 în fața Simonei Halep și a Monicăi Niculescu. România rămâne însă în Grupa Mondială II, după ce a trecut de Marea Britanie cu 3-2. 

ACTUALIZARE 15.02 România a învins-o în acest weekend reprezentativa Marii Britanii în Fed Cup și se menține al doilea eșalon valoric al competiției. 

Irina Begu a încheiat partida cu Marea Britanie după ce a trecut de Heather Watson, scor 6-4, 7-5.

Al treilea meci al zilei este cel de la dublu, dar meciul nu mai are nicio miză. Perechile care vor juca sunt următoarele: Sorana Cîrstea/Monica Niculescu - Laura Robson/Jocelyn Rae.

ACTUALIZARE 12.25 Simona Halep face un meci perfect și o învinge pe Konta în 71 de minute, 6-1, 6-3.

ACTUALIZARE 17.35 România se află la egalitate cu Marea Britanie după prima zi, scor 1-1, într-o întâlnire contând pentru menținerea în Grupa Mondială II din Fed Cup. 

 

Halep a învins-o sâmbătă pe Watson, scor 6-4, 6-1, dar Cîrstea a pierdut în fața Johannei Konta cu 6-2, 6-3 în al doilea meci al zilei.

Meciul s-a desfășurat în condiții cât se poate de tensionate, din cauza ieșirilor în decor ale căpitanului Ilie Năstase, care le-ar fi înjurat pe Johanna Konta și pe Anne Keothavong.

Președintele FRT, George Cosac, a anunțat oficial că Ilie Năstase va fi suspendat pentru meciurile de mâine din FED Cup.

 ȘTIRE INIȚIALĂ România conduce Marea Britanie cu 1-0, la Tenis Club IDU din Mamaia, într-o întâlnire contând pentru menținerea în Grupa Mondială II din Fed Cup.

În primul meci, Simona Halep a trecut de  Heather Watson cu 6-4, 6-1.

Al doilea meci al zilei este Sorana Cîrstea - Johanna Konta. Irina Begu s-a accidentat și locul ei a fost luat de Sorana Cărstea.
.
Duminică, începând cu ora 11.00, se vor juca meciurile Simona Halep - Johanna Konta, apoi Irina Begu - Heather Watson și al treilea meci, cel de la dublu: Sorana Cîrstea/Monica Niculescu - Laura Robson/Jocelyn Rae

Meciul dintre echipa României și selecționata Marii Britanii se desfășoară în condiții cât se poate de tensionate, din cauza ieșirilor în decor ale căpitanului Ilie Năstase. Românul e acuzat de mai multe publicații din Marea Britanie, între care BBC, Daily Mail sau The Guardian, că a făcut o glumă cu tentă rasistă despre copilul nenăscut al Serenei Williams: "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?", i-ar fi spus "Nasty" unui membru al echipei în timpul conferinței de presă premegătoare meciului.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews