Romfilatelia a introdus în circulație o emisiune de mărci poștale reprezentând-o pe Simona Halep, informează siteul instituției.

Timbrul emisiunii de mărci poștale reproduce o secvență dintr-un meci al Simonei Halep, iar marginea dantelată ilustrează momentul ridicării triumfale a trofeului cucerit la Roland Garros.

Scopul acestei emisiuni de timbre este acela de a onora performanța jucătoarei de tenis, ajunsă pe locul unu mondial, precizează sursa citată.

Simona Halep a început să joace tenis la vârsta de 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare.

Cariera Simonei lucătoare de tenis a cunoscut o ascensiune începând cu anul 2013, pe care l-a încheiat pe poziția 11 în clasamentul Women’s Tennis Association (WTA).

De-a lungul activității sale sportive, până la câștigarea trofeului Roland Garros 2018, Simona Halep a câștigat alte 17 turnee WTA.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a acordat Simonei Halep, în ianuarie 2015, pentru rezultatele deosebite obținute, titlul de „Sportivul anului”.

Simona Halep a câștigat în 9 iunie 2018 turneul de Grand Slam de la Roland Garros , devenind cel mai important trofeu al carierei de până la acel moment.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.