Simona Halep ajunge pe locul 3 în clasamentul WTA publicat luni, părăsind Top 2 WTA după 595 de zile. Pe locul 2 se clasează Petra Kvitova din Cehia și pe locul 1, Naomi Osaka din Japonia.

Naomi Osaka, în vârstă de 21 de ani, ocupă poziția 1 în clasamentul mondial de tenis profesionist (WTA), după ce a câștigat titlul la turneul Australian Open 2019 în finală cu Petra Kvitova. Este al doilea Grand Slam din cariera tinerei asiatice, după cel câștigat în septembrie anul trecut la US Open.
 
După eșecul suferit la Melbourne, Simona Halep a urmărit de la distanță confruntarea dintre Osaka și Kvitova, având cuvinte de laudă pentru cele două sportive: „A fost una dintre cele mai bune finale pe care le-am văzut vreodată! Naomi, felicitări pentru câștigarea celui de-al doilea turneu de Grand Slam și obținerea numărului unu mondial! De asemenea, felicitări Petrei Kvitova pentru un turneu grozav și pentru această revenire!”, le-a transmis Halep într-o postare publicată pe Instagram.
 
Românca va trebui să recupereze în următoarea perioadă cele 1400 de puncte care o despart de prima poziție în clasamentul mondial de tenis profesionist. Va juca în deplasare la întâlnirea de Fed Cup contra Cehiei (5-9 februarie), apoi în turneele de la Doha și Dubai (Qatar Open, 11-16 februarie, respectiv Dubai Tennis Championships, 17-23 februarie).
 
La cele două turnee asiatice, Simona Halep va fi însoțită de Thierry van Cleemput.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews