Într-un interviu oferit pentru Basilica.ro în contextul primirii celei mai înalte distincții a Patriarhiei Române, Simona Halep și-a mărturisit evlavia pe care o are față de Maica Domnului, menționând că credința în Dumnezeu i-a fost insuflată „din familie”.

„Niciodată nu m-am ferit să mărturisesc credința în public”, a afirmat câștigătoarea turneului de la Wimbledon, care se însemnează întotdeauna cu semnul Sfintei Cruci înainte de meciurile de tenis și mulțumește Celui de Sus după victoriile obținute.

Întrebată care este sfântul cel mai drag pe care îl cheamă în ajutor, Simona Halep a răspuns: „Maica Domnului e mereu în gândul meu!”

Jucătoarea de tenis a dovedit un atașament puternic față de familie, dedicând trofeul de la Wimbledon mamei sale. Întrebată despre cât de mult ajută relația sănătoasă cu părinții în formarea unui tânăr, sportiva de 28 de ani a răspuns că, pentru a realiza lucruri mărețe în viață, este nevoie de sprijinul total al părinților, fără de care nu se poate câștiga puterea interioară necesară.

Reporterul Basilica.ro a făcut o paralelă între întrecerile sportive și lupta duhovnicească, observând că în scrierile Sfinților Părinți se utilizează termeni sportivi pentru a descrie nevoințele duhovnicești sau eforturile spirituale, în special pentru că în ambele domenii este necesară disciplină și perseverență. Întrebată cât de mult au cântărit aceste valori în atingerea performanțelor sale sportive, Simona a răspuns că disciplina este cea mai importantă latură a performanței, iar perseverența este necesară pentru a putea merge înainte după fiecare eșec.

Cu privire la activitățile extra-liturgice pentru copii și tineri desfășurate de Biserică, printre care se regăsesc diverse competiții sportive pentru copii la nivel parohial și eparhial, sportiva a fost întrebată ce părere are despre aceste inițiative ale Bisericii. „O inițiativă deosebită. Sportul e bun pentru sănătate și pentru relaxare mintală. Toți avem nevoie de energie pozitivă, iar sportul ajută foarte mult”, a răspuns Simona Halep.

Biserica Ortodoxă Română a recompensat performanțele jucătoarei române de tenis, precum și atitudinea de mărturisitoare a credinței în public, acordându-i distincția „Crucea Patriarhală” pentru mireni. Cu această ocazie, Patriarhul Daniel a afirmat că „Simona Halep este pentru mulți tineri un simbol al hărniciei, al perseverenței și al speranței”, acestea constituind valori creștine încurajate de Biserică.

„Sunt foarte credincioasă”, a mărturisit sportiva. „Cred în Dumnezeu foarte mult. Știu că fără Dumnezeu nu aș fi putut să ajung aici”, a declarat Simona Halep la primirea Crucii Patriarhale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews