Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat cu dificultate în optimile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati (Ohio/SUA), după ce a învins-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 3-6, 7-5, 6-4, informează Agerpres.

Triplă finalistă la Cincinnati (2015, 2017, 2018), Simona Halep a obținut victoria după două ore și două minute, sportiva nefiind în cea mai bună formă, după o accidentare care a forțat-o să se retragă în sferturi la Toronto.

În primul set, Ekaterina Alexandrova (24 ani, 43 WTA) a dominat cu serviciul său puternic și cu un joc agresiv. Halep a condus cu 1-0 și 2-1, dar Alexandrova a egalat, reușind apoi un break care a ajutat-o să se desprindă la 4-2, pentru a-și conserva apoi avantajul și a câștiga setul cu 6-3.

Rusoaica a debutat bine și în actul secund, în care a avut 2-0, dar românca a continuat să lupte, egalând, 2-2, ratând două mingi de break la 3-3, dar a reușind să câștige contra serviciului la 5-5. Simona Halep a încheiat setul cu 7-5.

În decisiv, Alexandrova a condus cu 1-0 și 2-1, Halep a reușit un break și a preluat controlul, 3-2, dar imediat și-a pierdut serviciul, iar rusoaica a revenit la cârmă, având 4-3. Românca a luptat în continuare și a reușit să egaleze, a făcut break și a încheiat partida cu 6-4.

De remarcat că, la numărul total de puncte, Ekaterina Alexandrova a avut unul în plus, 95-94.

Simona Halep a câștigat 30.330 dolari și 105 puncte WTA. Românca o va înfrunta în optimi pe americanca Madison Keys și pe rusoaica Daria Kasatkina.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews