Simona Halep a părăsit ultimul turneu de Mare Șlem al anului în primul tur, fiind învinsă în trei seturi de rusoaica Maria Șarapova.

Rusoaica a învins-o pe Halep la capătul unui meci extrem de strâns, ducând astfel la 7-0 raportul meciurilor directe. Șarapova s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 6-3 după un meci care a durat două ore și 44 de minute.

Rusoaica urmează să joace în turul secund împotriva unguroaicei Timea Babos (59 WTA). 

Maria Șarapova a revenit la un turneu de Grand Slam cu o victorie în fața numărului 2 mondial, dar și-a atras și critici, după momentul petrecut chiar înaintea setului decisiv, când a cerut o pauză pentru a merge la toaletă. Comportamentul jucătoarei din Rusia a atras chiar și cereri pentru schimbarea regulamentului. 

În acest moment, regulamentul nu prevede o limită de timp pentru astfel de pauze. Brad Gilbert, unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis, cere o schimbare de regulament.

Concret, acesta consideră că pauza ar trebui limitată la 5 minute, dar și că ar trebui introduse penalizări importante la fiecare 30 de secunde trecute peste această durată.

„Evident că nu îmi place această regulă. Ar trebui să aibă voie maximum 5 minute, iar apoi, dacă nu se întorc, să fie penalizate cu câte un punct la fiecare 30 de secunde”, a scris Brad Gilbert, pe contul personal de Twitter.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.