Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul șapte mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 998.712 dolari, după ce a învins-o pe taiwaneza Su-Wei Hsieh cu un sec 6-2, 6-0, potrivit Agerpres

Simona Halep, desemnată cap de serie numărul șase la Eastbourne, s-a impus în doar 54 de minute, luându-și revanșa față de taiwaneza care o învinsese anul trecut în turul al treilea la Wimbledon, cu 3-6, 6-4, 7-5.

După ce a pierdut primul ghem, românca a luat apoi cinci la rând, câștigând primul set cu 6-2. 

Setul secund a fost fără istoric, Su-Wei Hsieh (33 ani, 29 WTA) având în ultimul ghem trei mingi de break, toate salvate de Simona Halep, care are acum 2-1 în meciurile directe cu taiwaneza.

Românca a câștigat astfel 12.200 dolari și 55 de puncte WTA, urmând să joace în optimi contra slovenei Polona Hercog (28 ani, 60 WTA).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews