Sportiva Simona Halep, numărul patru în ierarhia mondială, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o, luni, pe Carla Suarez Navarro (Spania) cu 6-1, 6-1.

Halep (25 ani), a treia favorită a competiției, a făcut un meci excelent și nu i-a lăsat nicio șansă ibericei, câștigând în exact o oră de joc.

Simona Halep a reușit prima sa victorie pe zgură în fața Carlei Suarez, după ce pierduse pe cele patru meciuri anterioare cu spaniola pe această suprafață. Halep, finalistă în 2014 la Roland Garros, își depășește performanța de anul trecut la turneul parizian, când s-a oprit în optimi. 

În faza următoare a competiției, Simona Halep, va juca împotriva ucrainencei Elina Svitolina (22 de ani) numărul 6 WTA. Sportiva din țara vecină s-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe croata Petra Martici, scor 4-6, 6-3, 7-5.

Halep și Svitolina sunt la egalitate în privința meciurilor directe, 1-1, după ce Halep s-a impus cu 6-1, 6-1 în 2013, la Sofia, iar Svitolina a învins-o recent, în finala turneului de la Roma, cu 4-6, 7-5, 6-1, profitând de accidentarea româncei la gleznă.
 
Halep vs Carla Suarez Navarro - rezumat VIDEO aici.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews