Simona Halep, clasată acum pe locul 2 în clasamentul WTA, va redeveni numărul 1 mondial, la 26 februarie, după ce daneza Caroline Wozniacki a fost eliminată în semifinalele Qatar Open.

Jucătoarea cehă Petra Kvitova (Cehia), locul 21 WTA și cap de serie numărul 16, a învins-o, sâmbătă, pe daneza Caroline Wozniacki, locul I WTA, și s-a calificat în finala turneului de la Doha. Deși a pierdut în semifinale, Wozniacki se va menține pe prima poziție mondială, în ierarhia ce va fi publicată luni, cu 8.010 puncte WTA. În acest clasament, Halep, care s-a retras din semifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentări, va avea 7.965 de puncte, rămânând pe 2.

Însă daneza va pierde săptămâna viitoare punctele aferente finalei de la Dubai, 585, disputată anul trecut, când turneul din Emiratele Arabe United era de categorie Premier 5. Turneele de la Doha și Dubai alternează an de an categoria, Premier (470 depuncte pentru victorie) cu Premier 5 (900 de puncte pentru victorie). Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, cât a reprezentat finala jucată anul trecut la Dubai și pierdută cu 4-6, 2-6, în fața ucrainencei Elina Svitolina.

În aceste condiții, Simona Halep va începe la 26 februarie a 17-a săptămână ca lider WTA. Ea a urcat pe această poziție la 9 octombrie 2017 și a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în fața Carolinei Wozniacki.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews