Clubul C.S. Văideanu Brașov a luat inițiativa de a trimite o scrisoare deschisă către Ministerul Tineretului și Sportului și către Guvern, în vederea reînceperii antrenamentelor de tenis pentru sportivi.

Specialiștii susțin că, având în vedere dimensiunile unui teren de tenis (24 de metri) pe care se pot evolua doar două persoane, este de neînțeles interdicția de a nu se permite antrenamentele tenismanilor.

Iată memoriul adresat autorităților în vederea deschiderii antrenamentelor de tenis:

 
În atenția Guvernului și a Ministerului Tineretului și Sportului din România

Propunere privind reînceperea antrenamentelor de tenis pentru sportivii de performanță

În vederea redeschiderii cât mai curând a activității de pregătire a sportivilor de performanță și nu numai, vă prezentăm o informare care cuprinde o serie de argumente pentru care sportul tenis, datorită particularităților și a modului în care își desfășoară activitatea, poate asigura cadrul de norme impuse în vederea combaterii virusului Covid-19, prin decretul stării de urgență.

Este posibil ca acest lucru să se întâmple după ‪15 mai‬, odată cu relaxarea anunțată de Președintele României. În acestă situație considerăm că demersul făcut va reuși să atragă atenția asupra specificului activității noastre și va poate fi de bun augur pentru viitor.

Argumente:
1. Jocul de tenis este un sport individual și nu de echipă;
2. Începănd cu luna aprilie tenisul se practica în aer liber;
3. Jocul de tenis se desfășoară pe un teren cu o suprafata de 650 de metri pătrați, pe care este permis să se antreneze cel mult doi jucători, un jucător cu un antrenor sau doi jucători si un antrenor.
4. Un antrenor poate superviza antrenamentele pe mai multe terenuri unde activează câte doi jucatori.
5. Atât între jucători cât și între jucători și antrenori nu există contact direct în timpul antrenamentelor.
6. Pentru a împiedica posibila infectare prin ducerea mâinii în zona capului, în vederea înlăturării transpirație , sportivii vor purta manșete absorbante, specifice tenisului, la frunte si la ambele antebrațe.
7.Jucătorii vor veni la teren si vor pleca de la teren echipați pentru joc, cu masca si mănuși, fără să folosească vestiarele cu excepția toaletelor. Jucătorii vor folosi doar propriile materiale si echipamente, fără să fie obligați ca în timpul jocului sa poarte masca dar la fiecare 15 minute își vor igieniza mâinile.
8.Responsabilii organizării activității: 
a) vor face igienizarea constantă a tuturor spațiilor din incinta locației
b) vor pune pune la dispoziție gratuit materiale pentru dezinfectare și protecție
c) vor acorda un interval de 10 minute pentru igienizarea băncilor din teren după fiecare schimb de jucători
d) vor amenaja locuri speciale pentru însoțitorii sportivilor, maxim unul pentru fiecare, corespunzător normei de respectare a distanțierii sociale.
9.Este foarte important ca participanții la antrenamente să exercite un control reciproc amiabil legat de noile proceduri si comportamente.
10.Competiția poate fi abordată momentan doar sub forma meciurilor amicale organizate în formate si modalități care să respecte cerințele menționate.

Initiativa As. Cl. Sp. Văideanu email : vaideanutenis@yahoo.com