ACTUALIZARE 30.08/15:31 Simona Halep a fost eliminată în turul II al turneului US Open, după ce a pierdut în fața numărului 116 mondial, americanca Taylor Townsend.

Townsend s-a impus în trei seturi: 2-6 6-3 7-6 (4). Simona o învinsese pe americancă la Miami, în martie, iar după meci a mărturisit că tânăra a dorit să afle câteva sfaturi de la jucătoarea noastră. „Data viitoare nu mai zic nimic”, a glumit Simona după meci.

În turul III, Townsend va da piept cu o altă româncă, Sorana Cîrstea.

Știrea inițială


Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, marți, după ce a dispus de americanca Nicole Gibbs cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, informează Agerpres.

Halep (27 ani), campioana en titre de la Wimbledon, a obținut o victorie muncită în fața unei adversare (26 ani) care a avut o evoluție peste locul pe care îl ocupă în clasamentul mondial (135).

Simona Halep a câștigat într-o oră și 50 de minute, după ce la precedentele două ediții a pierdut în primul tur.

Românca și-a asigurat un cec de 100.000 de dolari și 70 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi o altă americancă, Taylor Townsend (23 ani, 116 WTA), care a dispus tot marți de Katerina Kozlova (Ucraina), cu 3-6, 6-3, 6-2, reușind 12 ași.

Halep a câștigat toate cele trei meciuri cu Townsend, în 2017, în turul al doilea la Cincinnati, cu 6-4, 6-1, în 2018 la Roland Garros, în turul al doilea, cu 6-3, 6-1, și anul acesta în turul al doilea la Miami, cu 6-1, 6-3.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews